ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Μπισκότα με τρία υλικά και αμέτρητες παραλλαγές!!! (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Είναι τόσο μα τόσο εύκολη, ιδιαίτερα ευέλικτη ως προς τα υλικά με τα οποία μπορούμε να την εμπλουτίσουμε και κατά κάποιο τρόπο μαγική! 
Μου επιτρέπετε να χαρακτηρίσω μαγικά αυτά τα μπισκότα που φτιάχνονται με 3 μόλις υλικά και είναι τόσο νόστιμα, στρουμπουλά και αφράτα!!! 
Υλικά για 32-34 μπισκότα:
1 κουτί (397 γραμμ.) συμπυκνωμένο γάλα 400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
Και ακόμα: υλικά όπως ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, κακάο, σταγόνες σοκολάτας, τριμμένη καρύδα, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, χρωματιστή τρούφα, καραμελάκια σοκολάτας, κλπ. 

Εκτέλεση: 
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. 
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα. 
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. 
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα. 
Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας. 
Εγώ χώρισα τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και πρόσθεσα:... - 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και 100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας στο ένα μέρος - 1 κουταλιά κακάο και m&m's στο δεύτερο - 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και τριμμένη καρύδα (για την επικάλυψη) στο τρίτο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί. 
Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν. 
 Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18' και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο. 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ. 

filenades.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: