ΣΙΝΕ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Φτιάξε το πανεύκολο κέικ της γιαγιάς! (Συνταγή)

Δοκίμασε οπωσδήποτε τη συνταγή για το πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο κέικ της γιαγιάς! Δεν παίρνει πολύ χρόνο, ενώ τα περιθώρια αποτυχίας είναι μηδενικά!

Υλικά


5 αυγά (αλλά και με 3 η συνταγή δεν χαλάει!)
3 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
1 ½ φακελάκια baking powder
5 βανίλιες ή 1 φακελάκι βανιλλίνης
1 ποτηράκι αλκοόλ της αρεσκείας σου
2 κεσεδάκια γιαούρτι
250γραμ. βούτυρο ή λάδι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, σπας τα αυγά και τα χτυπάς με τις βανίλιες, λίγη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.

Έπειτα, ξεκινάς να προσθέτεις, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το αλκοόλ.

Συνεχίζεις το χτύπημα με το μίξερ χειρός και μόλις το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί, ρίχνεις σταδιακά το αλεύρι και το baking powder.

Σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ ή ένα ταψί μεγάλο, ρίχνεις το μείγμα.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, ψήνεις για περίπου 3 τέταρτα ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 180οC.

Σερβίρισμα
Οι τρόποι που μπορείς να το σερβίρεις είναι αμέτρητοι.

Ενδεικτικά δοκίμασε με άχνη ζάχαρη, γλάσο ή ξύσμα σοκολάτας, κακάο, κανέλα, σιρόπι από κάποιο φρούτο αν θες ή γλυκό του κουταλιού.

Μυστικά κολπάκια
ΠΟΤΕ δεν ανοίγεις το φούρνο στα πρώτα 20 λεπτά-για να μην πω 30.

Το κέικ ξεφουσκώνει και κάθεται.

Για πιο πικάντικο άρωμα, ρίξε μέσα ουίσκι, τεκίλα ή κονιάκ.

Επίσης, το τσίπουρο και η ρακί ταιριάζουν πολύ ωραία.

Εναλλακτικά, επίλεξε λικέρ φρούτων, αλλά διπλασίασε την ποσότητα που θα βάλεις.

Αν δεν έχεις βανίλιες, βάλε κανέλα! Θα μυρίζει συγκλονιστικά!

Μαζί με τις βανίλιες προσθέτεις, ξύσμα λεμονιού ή περγαμόντου ή πορτοκαλιού!

Η μυρωδιά, αλλά και η γεύση, είναι απλά μεθυστική!

Αν δεν έχεις γιαούρτι, μπορείς να προσθέσεις 2 ποτήρια φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, ή γάλα. Όμως, το μυστικό, που το κάνει αφράτο και ιδιαίτερο, είναι το γιαούρτι.

Όταν λέμε καλά βουτυρώμενη φόρμα, εννοούμε καλά! Μη λυπηθείς το βουτυράκι, αλλιώς δεν θα ξεκολλάει το κέικ! Αν θες να κάνεις δίαιτα, απλά δεν φτιάχνεις γλυκά!

Καθάρισε και κόψε σε φετούλες 2 μήλα. Τοποθέτησε τα στον πάτο ενός πυρίμαχου πυρέξ, βάλε κανέλα, ζάχαρη και από πάνω το μείγμα του κέικ! Συγχαρητήρια! Μόλις έκανες την ευκολότερη και ωραιότερη μηλόπιτα της ζωής σου.

Αν θέλεις να προσθέσεις κομματάκια σοκολάτας, αλεύρωσε τα πρώτα λίγο για να μην κάτσουν στον πάτο, και πρόσθεσε τα από πάνω μετά που θα έχεις τοποθετήσει το μείγμα στο ταψί. Μην ανησυχείς θα εισχωρήσουν μόνα τους μέσα στη ζύμη!

Επιπλέον, μέσα στη ζύμη μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς, σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα όπως φράουλα, ανανά και σύκο, ή κομματάκια φρέσκων, όπως αχλάδι ή ροδάκινο, ακόμα και κομμάτια από μπισκότα.

briefingnews.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: