ΣΙΝΕ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΛΙΚΑΡΕ…

Κανείς δεν τον άκουσε, όταν δήλωσε πως θα βάλει τέρμα στη ζωή του, ο 18χρόνος εθνοφρουρός, ο οποίος βρισκόταν σε ειδική εκπαίδευση στο στρατόπεδο της Ορούντας. Προτού επιστρέψει στη βάση του ζήτησε να βγει με άδεια, το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν του επιτράπηκε...

Με το στρατιωτικό του G-3, έβαλε τέρμα στη ζωή του, ο 18χρόνος εθνοφρουρός Ξάνθος Νικολάου, στον οποίο αρνήθηκαν να δώσουν άδεια διανυκτέρευσης, μετά από εκπαίδευση στο στρατόπεδο της Ορούντας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν επέστρεψε στο τάγμα του στην Παναγιά, ζήτησε να...
βγει με άδεια, το Σαββατοκύριακο, αλλά... του αρνήθηκαν, αγνοώντας την προειδοποίηση του.
Ο νεαρός βρέθηκε νεκρός μετά από τον πυροβολισμό, ενώ έβγαζε νούμερο 02:00-04:00.
Στο στρατόπεδο επικράτησε πανικός και αμέσως ειδοποιήθηκε το Αρχηγείο Αστυνομίας και το υπουργείο Άμυνας.
Ο Υπουργός Άμυνας ζήτησε άμεσα τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό, ενώ έστειλε οδηγίες στο ΓΕΕΦ για να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση. Την ίδια ώρα διενεργούνται έρευνες και από την αστυνομία, καθώς προκύπτουν ερωτήματα για τον τρόπο χειρισμού τέτοιου είδους περιπτώσεων.
Το θέμα, είναι εάν ο νεαρός είχε προειδοποιήσει ότι θα έβαζε τέρμα στη ζωή του, δεν θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε ψυχολόγο για εξέταση;
Παράλληλα η τακτική που ακολουθείται συνήθως, μετά το τέλος της εκπαίδευσης είναι να δίνεται άδεια διανυκτέρευσης στους εθνοφρουρούς, προτού επιστρέψουν στο λόχο τους, κάτι που δεν έγινε στην προκειμένη περίπτωση.
Εγείρεται ένα ευρύτερο ζήτημα για την συμπεριφορά και αξιολόγηση περιστατικών νεαρών που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά, ως προς το κατά πόσον δίνεται η κατάλληλη προσοχή στα σημάδια και τις συμπεριφορές, που παραπέμπουν σε ψυχολογική αστάθεια, ώστε να τυγχάνουν ανάλογης αντιμετώπισης.

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: