ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθη και δεύτερος Αλβανός δραπέτης

Συνελήφθη σήμερα γύρω στις 07.30 το πρωί, κοντά στο Επταχώρι Κοζάνης, άλλος ένας 31χρονος δραπέτης των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Ντρενόβα, ο οποίος χθες, μαζί με...
έναν ακόμη κακοποιό, κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη, κατά τη συμπλοκή με αστυνομικούς σε παλιό εργοστάσιο ξυλείας, κοντά στο Πευκόφυτο του Γράμμου. Σύμφωνα με την αστυνομία κατα τη σύλληψή του δεν έφερε οπλισμό.

Πρόκειται για τον Έντουαρντ Λούλο, ο οποίος εξέτιε ποινή για ληστεία και ανθρωποκτονία.
Η αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή συνεχίζεται για τον εντοπισμό και σύλληψη και του τρίτου Αλβανού δραπέτη Ρεΐς Χατζίραϊ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή.

Χθες συνελήφθη επίσης ο 31χρονου Αλβανός δραπέτης των ίδιων φυλακών, Γκεζίμ Τόμα, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς στο Γράμμο.

Ο Γκεζίμ Τόμα είναι 31 χρόνων, από την Ντίμπρα της βόρειας Αλβανίας και εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία ενός 25 χρονου, επειδή του έκλεψε τα καυσόξυλα.

Οι φόβοι των ελληνικών αρχών για πέρασμα των τριών πάνοπλων βαρυποινιτών στο ελληνικό έδαφος επιβεβαιώθηκαν όταν οι κακοποιοί εντοπίστηκαν να κινούνται σε ορεινή περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου Καστοριάς. Στη θέα των αστυνομικών οι κακοποιοί άνοιξαν πυρ με πολεμικά όπλα και ακολούθησε συμπλοκή, με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να συλλάβουν έπειτα από καταδίωξη τον έναν από τους ενόπλους και να κατασχέσουν το πολεμικό όπλο καλάσνικοφ που κατείχε, ενώ στην ευρύτερη περιοχή ξεκίνησε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και των υπολοίπων, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκαν με κατεύθυνση προς την Αλβανία.

Οι ισχυρές ενδείξεις πως πρόκειται για τους τρεις καταζητούμενους δραπέτες των αλβανικών φυλακών επιβεβαιώθηκαν αργότερα, με την ταυτοποίηση του συλληφθέντος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», πρόκειται για τον Γκεζίμ Τόμα, που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία.

Η απόδραση συνολικά επτά βαρυποινιτών έγινε το βράδυ του Σαββάτου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ντρένοβο.

Η αλβανική αστυνομία είχε συλλάβει μέχρι την Κυριακή τους τέσσερις από τους επτά, ενώ έδωσε τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τριών καταζητουμένων στις αστυνομικές αρχές, τόσο της Ελλάδας όσο και της ΠΓΔΜ.

Στην ΕΛ.ΑΣ σήμανε συναγερμός και δόθηκαν εντολές να στηθούν ενισχυμένα αστυνομικά μπλόκα και περιπολίες κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων, με τη χρήση και θερμικών καμερών.
Ethnos.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: