ΣΙΝΕ

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Τρίκαλα: Το μακάβριο εύρημα αποδείχθηκε... αρχαίος θησαυρός [φωτο]

Αρχαίος θησαυρός αποδείχθηκαν τα κοσμήματα και τα ανθρώπινα οστά που βρήκε, κατά τη διάρκεια των εργασιών που έκανε στο χωράφι του, ένας 36χρονος αγρότης στην Οξύνεια Καλαμπάκας, στα Τρίκαλα.
Η ανακάλυψη έγινε ...

το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Α.Τ Καλαμπάκας, όπου από βάθος 30 έως 50 εκατοστών περισυνέλεξαν ανθρώπινα οστά, τέσσερα χάλκινα βραχιόλια, πέντε σκουλαρίκια, καθώς και τέσσερα δαχτυλίδια, μη προσδιορισμένου, μέχρι στιγμής, υλικού κατασκευής.

Σύμφωνα με εκτίμηση ειδικού υπαλλήλου – αρχαιολόγου της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τα παραπάνω ανευρεθέντα αντικείμενα-κοσμήματα χρονολογούνται στη Βυζαντινή περίοδο (11ος – 12ος αιώνας μ.Χ.) και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου «Περί αρχαιοτήτων».

Στο σημείο ακολούθησε αυτοψία από αρχαιολόγο, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για λακοειδή τάφο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν επιπλέον ένα χάλκινο δαχτυλίδι, δύο χάλκινα τμήματα από σκουλαρίκι και τρία τμήματα από πήλινο αγγείο.

Τα κοσμήματα θα αποσταλούν για εξέταση στην 19η Εφορεία Βυζαντινών Αντικειμένων, ενώ τα τμήματα του ανθρώπινου σκελετού θα αποσταλούν για εξέταση στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας του Τμήματος Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.


directNEWS.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: