ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ερχονται τα πρώτα χιόνια το Σαββατοκύριακο;

Πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι με τον υδράργυρο να κατεβαίνει περισσότερο μέσα στο...
Σαββατοκύριακο, οπότε και είναι πιθανό να πέσουν τα πρώτα χιόνια στην Πίνδο και στη Ροδόπη. 


Ο Νοέμβριος δικαίωσε την φήμη του ως βροχάρης καθώς είναι ο μήνας με τις περισσότερες βροχές. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο και κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το επόμενο τριήμερο.

Η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη

Περιμένουμε βελτιωμένο καιρό στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα έχουμε μόνο λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε πάλι βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι ισχυρές κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, δηλαδή στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια, δηλαδή στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο και στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου όπως είναι η θάλασσα των Κυθήρων, το Κρητικό πέλαγος, το Καρπάθιο και η θάλασσα της Ρόδου, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 8  έως 18 βαθμούς και στα νησιά από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιά, σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 2 με 4 μποφόρ, αλλά στον νότιο Ευβοϊκό θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος σε πτώση θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά και πιθανά να εκδηλωθούν κάποιες πρόσκαιρες μπόρες, ωστόσο θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς κυρίως από ανατολικές διευθύνσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού αυτή τη στιγμή σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Πέφτει η θερμοκρασία από την Πέμπτη

Οι βροχές και οι μπόρες θα συνεχιστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή η κακοκαιρία θα επηρεάσει με πρόσκαιρες βροχές κυρίως την ανατολική και νότια χώρα.

Στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή στα δυτικά και τα βόρεια περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα γυρίσουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ αλλά οι βοριάδες θα επιμείνουν στο Αιγαίο με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα πέσει και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε κρύο και δεν αποκλείεται να έχουμε τα πρώτα χιόνια στα βουνά κυρίως της Πίνδου και της Ροδόπης.

Έντονα τα προβλήματα από πλημμύρες - Καθίζηση υπέστη η λεωφόρος Φυλής

Καθίζηση υπέστη το πρωί της Τρίτης το οδόστρωμα στη λεωφόρο Φυλής στο Καματερό από την καταρρακτώδη βροχή, ενώ υπήρχαν έργα στο οδόστρωμα που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Τα προβλήματα έχουν αποκατασταθεί, εκτός από την περιοχή του Καματερού, όπου έχει κλείσει ένα κομμάτι της λεωφόρου Φυλής, μεταξύ των οδών Γούναρη και Καματερού, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Χάος επικράτησε σε πολλούς οδικούς άξονες της Αθήνας από το απόγευμα της Δευτέρας λόγω της ισχυρής νεροποντής που έπληξε την πρωτεύουσα.

Η κατάσταση τελικά ομαλοποιήθηκε το βράδυ, αφότου είχαν κλείσει λόγω συσσώρευσης υδάτων πολλοί δρόμοι, δυσκολεύοντας την κίνηση των οχημάτων.

Η νεροποντή της Δευτέρας και οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην Αττική.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και σε όλα τα περιστατικά επιχείρησαν 30 συνεργεία της Πυροσβεστικής
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: