ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Europa League: Μακάμπι Χάιφα - ΠΑΟΚ 0-0

Άλλος ΠΑΟΚ από αυτόν που έχουμε συνηθίσει φέτος, εμφανίστηκε στο ματς του "Κριάτ Ελιεζέρ" κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στην επίτευξη του στόχου που, όπως... αποδείχθηκε, ήταν η κατάκτηση του ενός βαθμού που θα έβγαζε νοκ άουτ την ισραηλινή ομάδα από τη μάχη της πρόκρισης και θα έφερνε τον "Δικέφαλο" μία ανάσα από τους "32" του Europa League.

Η ομάδα του Στέφενς, προφανώς με εντολή του προπονητή της, θυσίασε μεγάλο μέρος της επιθετικότητάς της για να σιγουρέψει το μηδέν στα μετόπισθεν-αν και απειλήθηκε σοβαρά σε μία-δύο περιπτώσεις-αλλά και να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ίσως φέρει τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Ολλανδός τεχνικός δεν θα πρέπει να έχει μεγάλα πράπονα από την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του, σίγουρα, όμως θα περίμενε περισσότερα από την τριάδα Λούκας-Νίνη-Στοχ, και ειδικά ο Σλοβάκος άφησε με την πικρία ότι θα μπορούσε να δώσει στον ΠΑΟΚ το γκολ που θα έκανε την ομάδα του σούπερ φαβορί και για την πρωτιά του ομίλου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ, σαφώς εκμεταλλεύτηκε για να επιβάλλει αργό τέμπο και τη γκρίνια που επικρατούσε στις κερκίδες από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Ανασκόπηση αγώνα
Ο Εντλόβου ήταν "δράστης" της πρώτης φάσης του ματς. Στο 2ο λεπτό ο επιθετικός της Μακάμπι ελίχθηκε έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 8ο λεπτό ο Λούκας κυνήγησε μία χαμένη φάση και παραλίγο να βγει ωφελημένος από λάθος συννενόηση στην άμυνα της Μακάμπι.

Στο 12ο λεπτό ο Στοχ εκτέλεσε κόρνερ και η άμυνα της Μακάμπι απομάκρυνε με υπερένταση, ενώ ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Λούκας στο 19' δεν ανησύχησε τον Σαράνοφ. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν υποτονικός και έπρεπε να φτάσουμε στο 35' για να επιχειρήσει ο Τζιόλης ένα σουτ από το ύψος της περιοχής και να... ξυπνήσει το κοινό.

Φάτσα με το γκολ ο Στοχ, αλλά...
Ο ΠΑΟΚ δεν ένιωθε πίεση από την Μακάμπι, αλλά ούτε κατάφερνε να βρει διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων για να γίνει απειλητικός. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, πάντως, ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Νίνης άδειασε με εξαιρετική ενέργεια δύο παίκτες της Μακάμπι, προχώρησε, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τον Στοχ σε θέση τετ α τετ, αλλά το πλασέ του Σλοβάκου απέκρουσε με τα πόδια ο Σαράνοφ.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός του ματς ήταν γρήγορος, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν. Ο Λάζαρ στο 53' σούταρε από μακρινή απόσταση, όμως, ο Σαράνοφ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Ο Αμπουχατζίρα στο 56' έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Χακόμπο απέκρουσε στην κλειστή του γωνία.

Δοκάρι για την Μακάμπι
Στο 64' ήταν η σειρά του Στοχ να σουτάρει από μακρινή απόσταση με στόχο να αιφνιδιάσει τον Σαράνοφ, όμως, ο γκολκίπερ της Μακάμπι Χάιφα αρχικά απέκρουσε και στη συνέχεια μπλόκαρε. Μεγάλη ευκαιρία για την Μακάμπι Χάιφα στο 67', όταν μετά από ξαφνικό σουτ του Εζρά, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Ο Τζιόλης στο 70' βρήκε με λόμπα τον Κλάους μέσα στην περιοχή, ο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ πήρε την κεφαλιά, όμως, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Σαράνοφ. Μέχρι την λήξη του ματς ο ΠΑΟΚ, απλώς, διαχειρίστηκε τις δυνάμεις του, αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

MVP
ο Κατσουράνης, ο οποίος κατεύθυνε σωστά την άμυνα, κράτησε ήρεμο τον Κατσικά που αγωνίζεται μετά από καιρό και είχε σωστές επεμβάσεις

Απογοήτευση
Ο Στοχ για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν σκιά του ευατού του. Σε ένα ματς που είχε την ευκαιρία να φανεί σπατάλησε τις φάσεις που του δόθηκαν με αποτέλεσμα να μην κάνει αυτό που ο ΠΑΟΚ θέλει από τον ίδιο

Το μοναδικό σενάριο αποκλεισμού του ΠΑΟΚ
Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι ισόβαθμος στην πρώτη θέση με την Αλκμάαρ στους 8 πόντους. Ενώ Σαχτιόρ και Μακάμπι έμειναν στους 2. Πλέον, η μοναδική περίπτωση να μην προκριθεί ο δικέφαλος είναι:

* Ο ΠΑΟΚ να χάσει και τα δύο ματς (εκτός με Σαχτιόρ και εντός με Αλκμάαρ) και η Σαχτιόρ να φτάσει τους 8 με δύο νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Μάκαμπι (εκτός) . Σε αυτό το σενάριο, ο δικέφαλος θα αποκλειστεί εάν χάσει στο Καζακστάν με σκορ μεγαλύτερο του 2-1 με το οποίο είχε νικήσει την Σαχτιόρ.
Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

Μακάμπι Χάιφα (Αριέλ Μπενάντο): Σαράνοφ, Κεινάν, Μεσουμάρ, Φαλάχ, Ταουάθα, Εζρά, Βερέντ (58' Ράγιος), Αμπουκράτ, Μπόκολι, Γκοζλάν (46' Αμπουχατζίρα), Εντλόβου (79' Ραιάν)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κατσουράνης, Κατσικάς, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Νίνης (62' Σαλπιγγίδης), Λάζαρ, Στοχ (68' Ολίσε), Λούκας (89' Λίνο), Αθανασιάδης

Η βαθμολογία του ομίλου:
ΠΑΟΚ 8
Αλκμάαρ 8
Σαχτιόρ Καραγκαντι 2
Μακάμπι Χάιφα 2

sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: