ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Τοποθέτηση Προέδρου ΕΑΣ Αμυνταίου κ. Γιαννιτσόπουλου Γεώργιου για την Γ. Συνέλευση ΠΑΣΕΓΕΣ 19/12

Κύριοι,
Το Συνεταιριστικό Κίνημα καταστρέφεται, γίνεται βορά συμφερόντων τα οποία είτε επωφελούνται από την οικονομική κρίση, είτε την ώρα αυτή δε μπορούν να κρύψουν την  αδυναμία τους στο να...
τη διαχειριστούν και να αναλάβουν δραστικές και ουσιαστικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αυτό τον πολύπαθο χώρο, στον οποίο όλοι εμείς ανήκουμε.
Είναι ώρα ευθύνης, λοιπόν, και αυτό δεν αφήνει περιθώρια για άλλους πειραματισμούς και ανεύθυνες τακτικές.
Καλείτε σήμερα Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων που εκλέχθηκαν πριν τον Σεπτέμβριο του 2011,  διότι, αυτή κατά το Νόμο είναι η νόμιμη Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, για να τροποποιήσουν το καταστατικό της, ώστε να εγγραφούν οι Πρωτοβάθμιοι Συνεταιρισμοί και ουσιαστικά, για να σας απαλλάξουμε από τις ευθύνες που σας αναλογούν.
Ευθύνες τεράστιες , οι οποίες όμως δε παραγράφονται!
Πέρασαν δυόμισι χρόνια από την ψήφιση του Νόμου 4015/2011, μεσολάβησαν τέσσερις αναβολές προσαρμογής και εφαρμογής του Νόμου και μόλις σήμερα εσείς αποφασίσατε να «συμμορφωθείτε» με τις διατάξεις του.
Αφήσατε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, επιτρέψατε να διαλυθούν οι μεγαλύτερες δευτεροβάθμιες οργανώσεις της χώρας, ακόμα και Ενώσεις που στηρίζουν τους αγρότες της ελληνικής υπαίθρου περισσότερο από έναν αιώνα!
Με τις πράξεις σας, τα λάθη σας και την ασυνέπειά που χαρακτηρίζει τις επιλογές σας, απαξιώσατε τόσο πολύ το Συνεταιριστικό Κίνημα στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ώστε πλέον ουδείς λαμβάνει υπόψη τις θέσεις μας.

Αδιαφορήσατε για την πώληση και το κλείσιμο της Αγροτικής Τράπεζας και παρά τη θέση που είχατε στο Διοικητικό Συμβούλιό της, δεν μεριμνήσατε για την βιωσιμότητα των Οργανώσεων, που ήταν στο «άρμα» της και από την ίδρυσή τους λειτουργούσαν σε συνεργασία μαζί της για τη στήριξη των παραγωγών.
Αφού επιτρέψατε - και σε κάποιες περιπτώσεις διευκολύνατε - το να διαλυθεί ο κορμός των δευτεροβάθμιων οργανώσεων της χώρας,  προσπαθείτε τώρα να καταστρατηγήσετε και να ξεπουλήσετε, ακόμη και το μεγαλύτερο πανελλαδικά έργο των δευτεροβάθμιων οργανώσεων, το ΟΣΔΕ. Με την στάση σας «τινάζετε» στον αέρα όλη τη δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια με τη βάση των ηλεκτρονικών δεδομένων των αγροτεμαχίων της χώρας.
Δυστυχώς, ένα έργο πραγματικά μεγάλο, που το δημιούργησαν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, που το πλήρωσαν η ελληνική Πολιτεία και οι παραγωγοί, γίνεται πλέον κτήμα παράξενων συμφερόντων. Μαθαίνουμε ότι επιχειρείτε να κάνετε μια εταιρεία με τους συνεταιρισμούς και τη δική σας ΠΑΣΕΓΕΣ να έχει μόνο το 25% των μετοχών, μια εταιρεία της οποίας ακόμη δεν έχετε δημοσιεύσει ούτε το καταστατικό της. Μια Α.Ε. με μετοχές και όχι συνεταιρισμό ή κοινοπραξία με μερίδες.
Είναι προκλητική η στάση σας και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον του αγροτικού τομέα γενικότερα.
Θα πρέπει, επιτέλους, να συνειδητοποιήσετε ότι με πρακτικές του παρελθόντος, το Συνεταιριστικό Κίνημα όχι μόνο δε θα σωθεί, αλλά θα περιέλθει  σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Αλήθεια, πως νομιμοποιείστε ακόμα να λαμβάνετε αποφάσεις για τους παραγωγούς και τις συνεταιριστικές οργανώσεις;
Η πλειοψηφία του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου προέρχεται από διαλυμένες Συνεταιριστικές Οργανώσεις δευτέρου βαθμού, οι  Αντιπρόσωποι που εκπροσωπούν την Γενική Συνέλευση το ίδιο, οι περισσότεροι από εσάς ούτε ασχολείστε με την αγροτική οικονομία και δεν ήσασταν ποτέ παραγωγοί.

Είναι προφανές, ακόμη, ότι οι ενέργειες του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ όχι μόνο νόμιμες δεν είναι, από τη στιγμή που έκανε εκλογές στις 21/12/2011, αντίθετα με το Νόμο στον οποίο σήμερα θέλετε να προσαρμοστείτε, αλλά δεν είναι και ηθικά σωστές απέναντι σε όλες τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις της χώρας που σας έχουν δημιουργήσει και αναδείξει.
Κλείνοντας, προς ενημέρωση όλων, σας γνωστοποιώ ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ), ο διάδοχος της ΕΑΣ Αμυνταίου βάσει του Νόμου 4015/2011, άρθρο 19, παράγραφος 3, υποπερίπτωση γγ, κλείνει ισολογισμό για το 2012-2013 με δραστηριότητες ίδιες με αυτές της ΕΑΣ Αμυνταίου, στηρίζοντας έμπρακτα τις 4 Ομάδες Παραγωγών που έχει εγκεκριμένες στο καταστατικό του, αλλά και όλους τους παραγωγούς της περιοχής Αμυνταίου, με τις υποδομές αλλά και τα στελέχη της ΕΑΣ Αμυνταίου.
Ευχαριστώ
Κοινοποίηση:
Πρωθυπουργός
Αντώνιος Σαμαράς

ΠΑΣΕΓΕΣ
Πρόεδρος κ. Τζανέτο Καραμίχα,
Γενικός Διευθυντής κ. Ιωάννη Τσιφόρο,

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Αναπληρωτής Υπουργός ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Γενική Γραμματεία ΥΠΑΑΤ
Γενικός Γραμματέας: ΜΟΣΧΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ
Γενική Γραμματεία ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Γενικός Γραμματέας: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΑΣ
Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών
Ειδικός Γραμματέας: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ

Εποπτευόμενοι φορείς
Ε.Λ.Γ.Α  -  Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (Αθήνα – Κοζάνη)
Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε (Αθήνα – Κοζάνη)

Τριτοβάθμιες Οργανώσεις
ΣΕΚ                 – Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας
ΚΕΟΣΟΕ         - Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων

ΕΔΟΑΟ            - Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου


Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών

Τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης των πολιτικών κομμάτων 
Kόλλιας Κωνσταντίνο Αναπληρωτή Τομεάρχη Νέας Δημοκρατίας
Βαγγέλης Αποστόλου,  ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
Γιάννης Δριβελέγκας, Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
Κώστας Γιοβανόπουλος, Ανεξάρτητοι Έλληνες
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
Πάρις Μουτσινάς , Δημοκρατική Αριστερά

Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων
Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
Ευάγγελος Βενιζέλος, Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
Παναγιώτης Καμμένος, Ανεξάρτητοι Έλληνες
Nικόλαος Μιχαλολιάκος, Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
ΦώτηςΚουβέλης,  Δημοκρατική Αριστερά
Δημήτρης Κουτσούμπας,  Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Διαμάντω, Μανωλάκου, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Βουλευτές:
Αλέξανδρος Κοντός, Βουλευτής Ξάνθης».
Βουλευτές Ν. Φλώρινας
Κωνσταντινίδης Ευστάθιος Βουλευτής ΝΔ
Γερμανίδης Αθανάσιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Μ.Μ.Ε.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: