ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Κυριακή 1 Δεκεμβρίου: Πού θα χτυπήσει ο χιονιάς

Βροχερός θα είναι ο καιρός και σήμερα στη χώρα μας, με τα περισσότερα φαινόμενα να εστιάζονται στην ανατολική προσήνεμη πλευρά, λόγω των ανατολικών-νοτιοανατολικών ανέμων που θα επικρατούν στα...
κατώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας.  Έτσι, σημαντικά ύψη βροχής και τοπικές καταιγίδες, αναμένονται στο Βέρμιο, την Πιερία, τον Όλυμπο, τη Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Στα δυτικά ο καιρός θα είναι καλύτερος αλλά από το μεσημέρι θα “κλείσει” και θα σημειώνονται και πάλι βροχοπτώσεις. Καλύτερο καιρό, με σποραδικές βροχές θα έχουν η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και η ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, πάνω από τα 1600 με 1800μ στα βόρεια και κεντρικά και πάνω από τα 2100μ στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί, στα βόρεια από 4 έως 12 βαθμούς, στα νότια και τα κεντρικά από 8 έως 18, στα δυτικά και το Ιόνιο από 9 έως 18. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 20. Στην Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από  νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ . Στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

meteo-news.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: