ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (21:45)

*Για να προκριθεί ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θέλει να έχει τουλάχιστον ίδιο αποτέλεσμα με την Μπενφίκα, που την ίδια ώρα θα...
υποδέχεται στην Πορτογαλία την Παρί. 
Και αυτό γιατί υπερτερεί στην ισοβαθμία των Πορτογάλων, έχοντας πάρει την ισοπαλία 1-1 εκτός και έχοντας κερδίσει με 1-0 στο Φάληρο.

*Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μία φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1974, στον δεύτερο γύρο, με την Άντερλεχτ να παίρνει την πρόκριση, με νίκη 5-1 στο Βέλγιο και τον Ολυμπιακό να κερδίζει στον επαναληπτικό με 3-0, που δεν του ήταν όμως αρκετό.

*Η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός έχει βρει απέναντι του ομάδες από το Βέλγιο, ήταν στον όμιλο του 2009, με τη Σταντάρ Λιέγης. Στο παιχνίδι στο ‘’Καραϊσκάκης’’ ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1, αλλά ηττήθηκε στο παιχνίδι της Λιέγης με 2-0. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά ήταν η 3η φορά που κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση, τερματίζοντας δεύτερος πίσω από την Άρσεναλ. Στους «16» βρήκε απέναντι του την Μπορντό, για να αποκλειστεί με δύο ήττες (0-1, 2-1).

*Αν ο Ολυμπιακός φέρει ίδιο αποτέλεσμα με την Μπενφίκα, τότε οι δύο ομάδες θα τελειώσουν τον όμιλο έχοντας τους ίδιους βαθμούς, με την ελληνική ομάδα να προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπερτερώντας στην ισοβαθμία αντιπάλου.

*Σαν σήμερα (10 Δεκεμβρίου) το 2003, ο Ολυμπιακός έγραψε την πιο ‘’μαύρη’’ σελίδα της ευρωπαϊκής του ιστορίας, γνωρίζοντας τη συντριβή με 7-0 από τη Γιουβέντους, για την τελευταία αγωνιστική του τότε ομίλου (ΑΖ, Σταντάρ Λιέγης). Μέχρι το 2007 και το 8-0 της Λίβερπουλ επί της Μπεσίκτας, ο Ολυμπιακός είχε μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες το αρνητικό ρεκόρ της πιο βαριάς ήττας στη διοργάνωση (όλες είχαν χάσει με 7-0).

onlyfreegr.net

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Olympiacos Piraeus vs RSC Anderlecht FC
http://rep-srpska.blogspot.gr/2012/09/channel-4.html