ΣΙΝΕ

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Τα 30 βίντεο του 2013, που θα μας μείνουν αξέχαστα

Είκοσι βίντεο από τον κόσμο κι άλλα δέκα από την Ελλάδα, που αξίζει κανείς να θυμάται από τη χρονιά που φεύγει. Ή αλλιώς, τα βίντεο που έγιναν “viral” και κοινοποιήθηκαν τις περισσότερες φορές στα κοινωνικά δίκτυα.
Η αξιολόγηση έγινε...
βάσει αφενός της απήχησης που είχαν στους χρήστες του διαδικτύου, αλλά και της “κλικ” της σημασίας τους σε ότι αφορά την επικαιρότητα της χρονιάς που μας αποχαιρετά,

Τα παγκόσμια
1. Do the Harlem Shake
Όχι, δεν είναι το πιο σημαντικό βίντεο της χρονιάς, αλλά είναι εκείνο που είχε τις περισσότερες θεάσεις στο διαδίκτυο (πάνω από 50 εκατομμύρια) καθώς και τους περισσότερους μιμητές. Η φρενίτιδα του Harlem Shake έγινε παγκόσμια μέσα σε λίγες μέρες.

2. Η άνοδος και η πτώση της Jennifer Lawrence (στην τελετή απονομής των Όσκαρ)

Η νεαρή Jennifer Lawrence κέρδισε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την εμφάνιση της στο “Silver Linings Playbook”. Πηγαίνοντας να παραλάβει το αγαλματίδιο, είχε ένα ατύχημα που μπήκε στις καλύτερες στιγμές της χρονιάς.

3. Ένας τύπος που φτιάχνει τους κύβους του Rubik ενώ τους πετάει στον αέρα

Τον λένε Sir Ravi και εντυπωσιάζει με τις ικανότητες του. Γιατί; Το βίντεο μιλάει από μόνο του.

4. Protect Against Child Abuse

Η ισπανική οργάνωση για την προστασία των παιδιών, ANAR, κοινοποίησε ένα βίντεο – διαφήμιση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση εναντίον της κακοποίησης ανηλίκων. Η πρωτότυπη διαφήμιση, έκανε εύλογα, τον γύρο του διαδικτύου.

5. Προσοχή στο κόκκινο κουμπί

Μια ξεκαρδιστική φάρσα “μεγατόνων” ετοίμασε το τηλεοπτικό κανάλι TNT στην Ολλανδία. Πρόκειται για ένα από τα βίντεο της χρονιάς με τις περισσότερες κοινοποιήσεις.

6. Οι εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Δυο βόμβες μάτωσαν τον μαραθώνιο της Βοστώνης. Από την έκρηξη των δύο βομβών, κοντά στη γραμμή του τερματισμού, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή και 183 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους ακρωτηριάσθηκαν.

7. Ο Chris Hadfield, ο David Bowie και το Space Oddity

Το “Space Oddity” στον “φυσικό” του χώρο. Ή αλλιώς, το πρώτο τραγούδι – βίντεο κλιπ, γυρισμένο εξ ολοκλήρου στο διάστημα. Ο Καναδός αστροναύτης Chris Hadfield ερμήνευσε σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας το τραγούδι – ύμνο του “λευκού Δούκα”, Ντέιβιντ Μπάουι. Και το “ανέβασε” στο διαδίκτυο.

8. Η στιγμή του εκτροχιασμού του τρένου στην Ισπανία

Το συγκλονιστικό βίντεο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γαλικία, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 78 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 131

9. Ένα χόβερκραφτ κάνει απόβαση σε παραλία ανάμεσα σε λουόμενους

Εκατοντάδες λουόμενοι στην παραλία του Mechnikovo στην Ρωσία έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν γιγάντιο στρατιωτικό χόβερκραφτ βγήκε στη στεριά. Όλα αυτά, στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης.

10. Ακροβατικό – παγκόσμια πρωτιά από τον Van Damme με φορτηγά Volvo

Όρθιος ανάμεσα σε δύο φορτηγά Volvo FM εν κινήσει, πατώντας κάθε πόδι του στον εξωτερικό καθρέπτη του κάθε φορτηγού, ο Jean-Claude Van Damme κάνει ένα από τα περίφημα σπαγγάτα του ενώ τα δύο φορτηγά κινούνται με την όπισθεν. Το διαδίκτυο υποκλήθηκε – και πάλι – στο μεγαλείο του.

11. Μια ζαργάνα που την έλεγαν… Γουάντα

“Βασιλική ζαργάνα” πηδάει μέσα στο σκάφος, ο ψαράς πηδάει στη θάλασσα για να σωθεί. Το ψάρι που ανήκει στο γένος των Marlin (Βασιλική Ζαργάνα), πιάστηκε από έναν από τους τρεις ψαράδες και πήδηξε πάνω στο σκάφος τους. Και οι χρήστες του διαδικτύου πήδηξαν από την χαρά τους.

12. Miley Cyrus – Wrecking Ball (Chatroulette Version). Ναι, αυτό

To Chatroulette Version του Wrecking Ball της Miley Cyrus, “τερμάτισε” το Internet. Πιο “viral” και από τα πλέον γνωστά βίντεο του Κοντοπίδη.

13. Το τροχαίο του Paul Walker

Νεκρός σε τροχαίο ο 40χρονος πρωταγωνιστής του Fast and Furious Paul Walker. Ο άτυχος ηθοποιός ήταν συνοδηγός σε αυτοκίνητο που οδηγούσε φιλικό του πρόσωπο και προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού, καταλήγοντας στη συνέχεια σε ένα δέντρο στο οδόστρωμα. Το βίντεο από διερχόμενο οδηγό από τον τόπο του δυστυχήματος, ήταν συγκλονιστικό.

14. Το βίντεο – ντοκουμέντο από την τρομοκρατική επίθεση στην Κένυα

Με πέντε τρομοκράτες να πέφτουν νεκροί και άλλοι 11 να συλλαμβάνονται, έληξε η ομηρεία σε εμπορικό κέντρο της Κένυας. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της επίθεσης από τους ισλαμιστές και των επιχειρήσεων των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους 61 πολίτες και 6 στρατιώτες.

15. Γυναίκα κάθεται πάνω σε άντρα που πήρε τη θέση της σε λεωφορείο

Εκείνος, υποχθόνια και ύπουλα, τρυπώνει και της παίρνει την θέση, την ώρα που η νεαρή ετοιμάζεται να κάτσει. Εκείνη, δεν χάνει το κουράγιο της και διεκδικώντας τη χαμένη θέση της (παρότι η δίπλα ακριβώς καρέκλα είναι κενή), κάθεται πάνω του. Το περιστατικό “σάρωσε” στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

16. Πήρε συνέντευξη από τον πρωθυπουργό χωρίς να φορά εσώρουχο

Η παρουσιάστρια της εκπομπής που βασίζεται στα πρότυπα του παγκοσμίως γνωστού “Candid Camera”, πήρε συνέντευξη από τον πρωθυπουργό της χώρας χωρίς να φοράει εσώρουχο. Ότι χρειάζεται για να γίνει “viral”.

17. Κλέβει μηχανή υπό την απειλή όπλου και πέφτει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού “on camera”

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από αναβάτη μηχανής, καταγράφει τη στιγμή που ένας νεαρός σημαδεύει με το όπλο του τον δικυκλιστή και τον αναγκάζει να του δώσει τη μηχανή του.

18. Νεογέννητα δίδυμα κάνουν αγκαλιασμένα, Spa

Δίδυμα κάνουν μαζί μπάνιο, αγκαλιασμένα, σαν να μην έχουν καταλάβει ακόμα ότι έχουν γεννηθεί. Από τα βίντεο που συγκίνησαν τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων αυτή τη χρονιά.

19. Ταξίδι στο χείλος του γκρεμού

Ο Βρετανός αλπινιστής Mick Fowler και η παρέα του αποφάσισαν να κατακτήσουν εκ νέου τα Ιμαλάια. Και μαζί με τα Ιμαλάια, κατέκτησαν και το διαδίκτυο.

20. Νέος Πάπας ο Αργεντινός Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο

Ο 266ος ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είναι ο Αργεντινός Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο.
Δείτε το αφιέρωμα που ετοίμασε το Youtube για τα πιο δημοφιλή βίντεο του:
Τα δικά μας
(Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρανοήσεων, τα βίντεο των δύο δολοφονιών δεν ιεραρχούνται κατά σημαντικότητα και επισκεψιμότητα, αλλά κατά χρονική αλληλουχία)

1. Δηλώσεις Σαμαρά για το #freewifi

Μια δήλωση του πρωθυπουργού για τις νέες τεχνολογίες, ήταν αρκετή για να προκαλέσει πανικό.

2. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα

18 Σεπτεμβρίου. Το υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακείμενου καταστήματος λίγο μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά.

3. Η διπλή δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο

1η Νοεμβρίου. Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. από την ένοπλη επίθεση και τη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.

4. Η μεταγωγή Μιχαλολιάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Στις 3 Οκτωβρίου μεταφέρθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής Πειραιά, Γιάννης Λαγός, ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης και η γυναίκα ανθυπαστυνόμος από την ασφάλεια Πειραιά.

5. Κολλάει η Φεράρι στα στενά; Κολλάει

Πώς ένα off road στο χωριό Κουκούλι στα Ζαγοροχώρια καταλήγει σε απόλυτη περιπέτεια για τον “θαρραλέο” οδηγό του. Μια Ferrari διαπερνά σοκάκια φάρδους 194 cm και να διανύει απόσταση 200 μέτρων σε 20 λεπτά.

6. Ένα Λάντα που “πετάει”

Σε πρώτη ανάγνωση, το να βλέπεις μια κόντρα ανάμεσα σε ένα Lada και μία Porsche 911 GT2 RS, δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. Το εν λόγω “ελληνικό” Lada τα βάζει με την εντυπωσιακή Porsche και την αφήνει πίσω του.

7. “Ευχαριστούμε Ελλάδα”

Με έναν δικό τους πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο, Ισπανοί μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, αποδίδουν τα εύσημα στην Ελλάδα για όσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα μέχρι σήμερα.

8. Ο Πουλικάκος έγινε λάβαρο

“Ο κ. Βορίδης αντικατέστησε τον Μιχαλολιάκο στην ΕΠΕΝ. Με καλέσατε σε μια φάρσα, σε βάρος του λαού… “, δήλωσε ο Δημήτρης Πουλικάκος μιλώντας στην εκπομπή “Ανατροπή”. Και απέσπασε μόνο θετικά σχόλια.

9. Ο Τσολιάς έπεσε

Η κάμερα ενός τουρίστα κατέγραψε ένα σπάνιο περιστατικό. Την άτυχη στιγμή της πτώσης ενός Εύζωνα.

10. Το τραγούδι της γιαγιάς από την Ιερισσό

“Δεν μας φοβίζουν μάνα μου, οι σφαίρες και τα κανόνια”. Αυτό ήταν το τραγούδι μιας γιαγιάς που στάθηκε μπροστά στα ΜΑΤ που έφραζαν την είσοδο της Ιερισσού στις 8 Μαρτίου.

Και ένα για το τέλος:
PEOPLE ARE AWESOME 2013
News247

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: