ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ο άστεγος που στόλισε το πεζοδρόμιο μιλά 3 γλώσσες και ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον

Ακόμη και σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι πολίτες λόγω της κρίσης, υπάρχουν και κάποιοι, που όσο χαμηλά κι αν έχουν φτάσει οικονομικά αρνούνται πεισματικά να... παραδώσουν ψυχή και αντιστέκονται κοιτώντας κατάματα τη ζωή και την ελπίδα.

Ένας από αυτούς και τρανό παράδειγμα για όσους βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση είναι ο άστεγος της οδού Δεληγιώργη, στο κλειστό πλέον ξενοδοχείό Απόλλων. Ο 47χρονος Διονύσης Σοφιανόπουλος έκανε πολλούς να συγκινηθούν, να αγανακτήσουν αλλά και να αναθαρρήσουν με μια απλή, αλλά θαρραλέα κίνηση. Θέλησε κι εκείνος να ζήσει τη χαρά των Χριστουγέννων και στόλισε με ό,τι μπορούσε το πεζοδρόμιο μπροστά από το «σπιτικό» του.

Γεννήθηκε και εμγάλωσε στο Αμβούργο, μιλά πολύ καλά Γερμανικά, Σουηδικά και Αγγλικά, ενώ σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ στην Στοκχόλμη. Οι αναποδιές όμως της ζωής δεν τον άφησαν να πάρει πτυχίο, ούτε να σταθεί στα πόδια του οικονομικά.

Διαζύγιο μετά από 12 χρόνια, 17 μήνες φυαλκή για ένα χαστούκι, όπως λέει ο ίδιος στην γυναίκα του, κλείσιμο των δύο καταστημάτων με δίσκους που είχε, κόντρα με τον αδελφό του που ήθελε να πουλήσει το πατρικό τους για να πάρει... Μερσεντές. Όλα αυτά συνέβαλαν στο να βρεθεί στο δρόμο. Έξω από το ξενοδοχείο Απόλλων που ανήκε σε φίλο του και είναι και ο ίδιος άστεγος πια.

Παρόλα αυτά δεν το βάζει κάτω. Κοιτάει μπροστά και περιμένει. Όχι ελεημοσύνη, αλλά μια δουλειά, μια ευκαιρία που θα τον κάνει να ξανασταθεί στα πόδια του. Ο Διονύσης που θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και πηγή ελπίδας για πολλούς δεν παραιτείται. 
Γιορτάζει και περιμένει στωικά...

ProtoThema.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
 
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: