ΣΙΝΕ

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΟΔ-Ολυμπιακός 75-69

Ο εξαιρετικός ΚΑΟΔ έριξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό και ανάγκασε τους πρωταθλητές Ευρώπης στην πρώτη τους ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα, λίγες μέρες μετά τον... αποκλεισμό από τον τελικό Κυπέλλου. Η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς επικράτησε 75-69 των "ερυθρολεύκων" που βλέπουν να χάνεται η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

H εξέλιξη:
Ο ΚΑΟΔ έδειξε από την αρχή ότι έχει αλλάξει προς το καλύτερο σαν ομάδα. Εδειξε από την αρχή τα... δόντια της στον Ολυμπιακό που έπαιζε χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη (γαστρεντερίτιδα) και τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, αλλά με διάθεση για μια εύκολη νίκη ώστε να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η ήττα-αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό.

Κάθε προσπάθεια, όμως, να ανακοπούν οι επιθέσεις των γηπεδούχων πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Ο ΚΑΟΔ έκανε σμπαράλια την άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης με κορυφαίους τους Μπράουν (είχε 25 πόντους) και Μπάβτσιτς (σημείωσε 19).

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-36, 55-58, 75-69.

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 4, Τζόουνς 4, Στίγκερς 6, Μπράουν 25(2), Βον 9, Μάρκοβιτς 9(1), Σπυριδωνίδης 1, Μπάβτσιτς 19(2), Ζάρας.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Λο, Ντάνστον 6, Περπέρογλου 12, Παπαπέτρου 3(1), Σλούκας 10, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 17, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 3(1), Μάντζαρης 10(2), Κατσίβελης 2.


Σε αυτά προσθέστε τα πολλά λάθη των Πειραιωτών (18), αλλά και τα άσχημα ποσοστά από το τρίποντο (μόλις 19%). Ουσιαστικά, η εικόνα τους θύμιζε αυτή της περασμένης Δευτέρας στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
Η καλύτερη πεντάδα:

1. Ο Τζέι Κόβαν Μπράουν έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν βρήκε το αντίδοτο και ο Αμερικανός άσος, που ήρθε τον Νοέμβριο για να ενισχύσει τους Δραμινούς, τα... έβγαλε τα λεφτά του.

2. Από κοντά και ο Εντιν Μπάβτσιτς, ο οποίος με τους 19 πόντους έβαλε το λιθαράκι για τη μεγάλη νίκη του ΚΑΟΔ.

3. Ο Νέναντ Μάρκοβιτς παλεύει με ένα σύνολο να βγάλει εις πέρας τη χρονιά και να πετύχει το βασικό στόχο του ΚΑΟΔ (σωτηρία). Αυτή η νίκη είναι ένα παράσημο και μία σημαντική αναφορά όποια κι αν είναι η κατάληξη της σεζόν.

4. Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο, χόρτασε ωραίο μπάσκετ και είδε τον ΚΑΟΔ να παίρνει μια πανάξια νίκη. Αυτή είναι η περιφέρεια που χρειάζεται το μπάσκετ.

5. Τρεις ασίστς, 4 κλεψίματα, 10 ριμπάουντ και 17 πόντοι. Αυτή ήταν η συγκομιδή του Λοτζέσκι, του μοναδικού παίκτη του Ολυμπιακού που προσπάθησε για να αποφευχθεί το... μοιραίο και να διατηρηθεί το αήττητο στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Φύλλο αγώνα:

O Oλυμπιακός είχε 58% στις βολές (15/26), 46% στα δίποντα (21/46) και 19% στα τρίποντα (4/21). Βάλτε και τα λάθη που αναφέραμε πιο πάνω, βάλτε και το πάθος που έβγαλε ο ΚΑΟΔ και... έδεσε το γλυκό. Αυτό ήταν να ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Νέναντ Μάρκοβιτς, αφού ακούγεται εντόνως για αντικαταστάτη του Αγγέλου στον Άρη. Αν ισχύει, τότε θα αποχωρήσει υπερήφανος για αυτό που αφήνει.
Contra.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
 
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: