ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΥΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Προφυλακιστέος ο Β. Σπάτας, με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο πρώην δήμαρχος Γρεβενών Γ. Νούτσος

Σεισμός στα Γρεβενά μετά τις διώξεις για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που άσκησε η δικαιοσύνη στον πρώην δήμαρχο της πόλης τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΓ και ένα διευθυντικό στέλεχος του Δήμου.


Με την προφυλάκιση του πρώην διευθυντή της ΔΕΥΑΓ του Δήμου Γρεβενών Βασίλη Σπάτα για το σκάνδαλο με τα πλαστά και τα εικονικά τιμολόγια ανοίγει η αυλαία για την υπόθεση του σκανδάλου που έχει δημιουργήσει τρύπα στα ταμεία της επιχείρησης του δήμου 4,5 εκ €. Ο πρώην διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης μετά την απολογία
του στον ανακριτή Γρεβενών κρίθηκε προφυλακιστέος μόνο για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων. Για την ίδια υπόθεση απολογήθηκαν στον ανακριτή τόσο ο πρώην δήμαρχος Γρεβενων Γ. Νούτσος οσο και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Σάββας Χατζηγεωργίου. Αφέθησαν ελεύθεροι, αλλά για τον πρώην δήμαρχο Γ. Νούτσο ισχύουν περιοριστικοί όροι και χρηματικής εγγύησης 20.000 € ενώ για τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης η χρηματική εγγύηση 15.000€. Πριν από τρείς μήνες το vetonews αποκάλυψε ότι μετά από οικονομικό έλεγχο το ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας βεβαίωσε πρόστιμα που ανέρχονται στο ποσό των 2,8 εκ €. Το σκάνδαλο στο δήμο έχει δημιουργήσει διχαστικό κλίμα στους κόλπους της τοπικής ΝΔ, με δύο κορυφαία στελέχη της να ερίζουν δημόσια με σκληρές προσωπικές αναφορές για το θέμα μάλιστα λίγους μήνες πρίν από τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Γρεβενών Γ. Νούτσο στον οποίο έσκασε στα χέρια του η υπόθεση του σκανδάλου της ΔΕΥΑΓ στην οποία ήταν πρόεδρος και στον νυν δήμαρχο Δ. Κιουπτσίδη που θα αναλάβει να την διαχειριστεί.
Το σκάνδαλο στην ΔΕΥΑΓ του Δήμου Γρεβενών ήρθε στο φώς της δημοσιότητας μετά την αναφορά που έκανε στον τοπικό Εισαγγελέα τον Ιανουάριο του 2010 ο τότε δήμαρχος της πόλης Γιώργος Νούτσος. Ο έλεγχος που ακολούθησε κράτησε σχεδόν δυόμιση χρόνια και εντόπισε δεκάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια και πληθώρα παραπτωμάτων που παραβιάζουν το κώδικα βιβλίων και στοιχείων. Το σκάνδαλο της ΔΕΥΑΓ Γρεβενών μαζί με τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί εις βάρος των ιδιωτών που συμμετείχαν στο κόλπο ξεπερνά τα 4,5 εκ.
vetonews.gr


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: