ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Από τι κινδυνεύετε αν ροχαλίζετε δυνατά

Διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν σοβαρό... εγκεφαλικό επεισόδιο έχουν όσοι ροχαλίζουν δυνατά το βράδυ, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Shandong, στην Κίνα και δημοσιεύεται στη «Διεθνή Επιθεώρηση Καρδιολογίας».

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε στοιχεία από περισσότερους από 25.000 εθελοντές, διαπιστώνοντας επίσης ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου είναι κατά 80% μεγαλύτερος σε όσους ροχαλίζουν.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το πρόβλημα οφείλεται στην υπνική άπνοια, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι το πολύ δυνατό ροχαλητό, που ξαφνικά διακόπτεται, με τον πάσχοντα να μισοξυπνάει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, προσπαθώντας να αναπνεύσει.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι ο ασθενής να νιώθει αδικαιολόγητη κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και υπνηλία, παρότι μπορεί να έχει κοιμηθεί αρκετές ώρες.

Τέλος, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της νέας μελέτης ο αυξημένος κίνδυνος καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού παρατηρήθηκε στους πάσχοντες από τις βαρύτερες μορφές άπνοιας, στις οποίες η διακοπή της αναπνοής είναι εξαιρετικά συχνή, μερικές φορές κάθε 2-5 λεπτά.

seleo.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: