ΣΙΝΕ

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη για εκβιασμό ο πρόεδρος του Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού»

ΖΗΤΗΣΕ 25.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΑ
Με την κατηγορία του εκβιασμού συνελήφθη στις δύο σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», πολιτευτής της ΝΔ, Χάρης Τομπούλογλου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν...
25.000 ευρώ που σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, απαίτησε από ιδιωτική εταιρία προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσηλευτικό Ίδρυμα. Η ΝΔ ανακοίνωσε άμεσα τη διαγραφή του συλληφθέντος από τα μητρώα μελών του κόμματος, «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Η σύλληψή του έγινε, μαζί με 40χρονο συνεργό του, όταν οι υπεύθυνοι της εταιρίας ενημέρωσαν τις Αρχές για το ...«φακελάκι» που ζητούσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χάρης Τομπούλογλου είχε ζητήσει αρχικά 30.000 ευρώ και μετά από διαπραγμάτευση, η οποία ήταν υπό την πλήρη εποπτεία της Ασφάλειας Αττικής, συμφώνησαν στις 25.000 ευρώ.

Όσον αφορά στην εταιρία από την οποία ζητούσε... «φακελάκι» είναι διαφημιστική και η σύμβαση είχε να κάνει με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Όπως ανέφερε στέλεχός της, η διαφημιστική εταιρία είχε κερδίσει και είχε κατοχυρωθεί υπέρ της διαγωνισμός προβολής του νοσοκομείου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, στις τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις που έκανε ο συλληφθείς με την εταιρία για τη ...μίζα του μιλούσε (έγινε άρση του απορρήτου) με κωδικούς.

Μάλιστα τα χρήματα τα αποκαλούσε «εισιτήρια», ενώ ακούγεται να λέει: «Αυτοί (η εταιρία) θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα; Χαζός είμαι...».

Ο 40χρονος συνεργός του Χάρη Τομπούλογλου κατηγορείται για συναυτουργία στην εκβίαση.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της ΝΔ για τη διαγραφή, αναφέρονται τα εξής:

«Με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απήυθυνε κάλεσμα προς το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο έχει διορίσει τον Χάρη Τομπούλογλου στη διοίκηση του νοσοκομείου, να τον «παύσει άμεσα από Διοικητή» και να «ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου». Παράλλήλα, ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη επίσης την αστυνομία για την επ' αυτοφώρω σύλληψη του κ. Τομπούλογλου.

Ο Χάρης Τομπούλογλου είναι χρόνια πολιτευτής της ΝΔ. Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τη σύλληψη
«Συνελήφθησαν, σήμερα (24-12-2013) το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός, Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και 40χρονος ημεδαπός συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματία, Προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είχε ανατεθεί στην εταιρεία, από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις – επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.

Στις προπαρασκευαστικές αυτές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συμμετείχαν, τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

Την 14.00 ώρα σήμερα, σε προκαθορισμένη συνάντηση στην Αθήνα, παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο ημεδαπό – συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσαχθούν αύριο (25-12-2013) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».
ethnos.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: