ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Απάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου για την " Άμεση λειτουργία των ΑΕΙ της χώρας "

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Γρεβενών Τ. Κοψαχείλης και άλλοι Βουλευτές της ΝΔ για την " Άμεση λειτουργία των ΑΕΙ της χώρας "

ΘΕΜΑ : «Απάντηση στην Ερώτησημε αριθμό 3565/6-11-2013»

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 3565/6-11-2013, την οποία κατέθεσαν οι ως άνω κ.κ. Βουλευτές με θέμα «άμεση λειτουργία των ΑΕΙ της χώρας», σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Αποτελεί καθήκον του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η διασφάλιση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής λειτουργίας όλων των Πανεπιστημίων παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την ανάγκη διαχείρισης προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό, καταρχήν υπήρξε εκτενής διάλογος με τους Πρυτάνεις και τους λοιπούς φορείς των ΑΕΙ. Στη συνέχεια το Υ.ΠΑΙ.Θ. προχώρησε σε μια σειρά άλλων ενεργειών. Ειδικότερα:

Με έγγραφο αίτημα του Υ.ΠΑΙ.Θ., που υπεβλήθη προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητήθηκε η διερεύνηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τη μη λειτουργία των Πανεπιστημίων. Το γεγονός πως τα Ιδρύματα, των οποίων το προσωπικό τίθεται σε διαθεσιμότητα, ανέστειλαν τη λειτουργία τους με απόφαση των Πρυτανικών Αρχών, δεν άρει την ευθύνη τους για ομαλή και ασφαλή λειτουργία, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών/τριών και την ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, με έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. προς τα Ιδρύματα ζητήθηκε η περικοπή αποδοχών των υπαλλήλων σε περίπτωση μη παροχής εργασίας.

Περαιτέρω κατατέθηκε αγωγή του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Πρωτοδικείο με αίτημα, την αναγνώριση της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων των ανωτέρω Ιδρυμάτων, ως παράνομης και την άμεση επαναλειτουργία τους.

Απόρροια των ανωτέρω ενεργειών υπήρξε:

-Η Εισαγγελική Έρευνα για τις ευθύνες του Πρυτάνεως του ΕΚΠΑ για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.

- Η διενέργεια επείγουσας Προκαταρκτικής Εξέτασης κατ’ εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας με σκοπό την εξακρίβωση της τέλεσης αξιόποινης πράξης που συνδέεται με την παράβαση της δικαστικής απόφασης.

-Η από την Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας, με σειρά αποφάσεών της Απόρριψη των αιτήσεων των Πανεπιστημίων της χώρας και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, που ζητούσαν να ανασταλεί η από 23-9-2013 Υπουργική Απόφαση με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι. Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας έκριναν κατ’ αρχάς, ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η επίμαχη Υπουργική Απόφαση δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί.

Στις ενέργειες αυτές συμπεριλαμβάνεται και η πειθαρχική παραπομπή του Πρύτανη του ΕΚΠΑ

Προς την κατεύθυνση αυτή το Υ.ΠΑΙ.Θ θα συνεχίσει να κινείται βάζοντας πάνω απ’ όλατο συμφέρον των φοιτητών και των οικογενειών τους.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: