ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Τα κοκτέιλ κάνουν καλό στην υγεία!!!

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Ένα κοκτέιλ όμως;
Τα Χριστούγεννα έρχονται και μαζί με τις γιορτές καταφτάνουν και τα πάρτι, τα ρεβεγιόν και τα ξενύχτια. Νέες έρευνες αποδεικνύουν πως ...
η περιορισμένη και με μέτρο πάντα, χρήση αλκοόλ, μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε, όπως αποδεικνύεται άλλωστε από τις έρευνες των τελευταίων ετών, ότι όσοι καταναλώνουν αλκοόλ έχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου και καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ.

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον πειραματίστηκε με 12 πιθήκους στους οποίους έδωσαν να πιουν κοκτέιλ χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, της τάξης του 4%.

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και να το βοηθήσει να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις

Εμβολίασαν τους πιθήκους επίσης κατά της ευλογιάς και τους χώρισαν σε δύο γκρουπ. Σε εκείνους που ήπιαν κοκτέιλ και σε εκείνους που ήπιαν ζαχαρόνερο. Και στις δύο ομάδες οι ερευνητές παρείχαν ίσες ποσότητες φαγητού και νερού.

Η έρευνα κράτησε 14 μήνες. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Οι "αλκοολικοί" πίθηκοι έπιναν στο κλουβί τους διαφορετικές ποσότητες αλκοόλ ο καθένας. Σε ορισμένους η περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα ανέβηκε στο 0.08 ενώ στους περισσότερους παρέμεινε σε διακυμάνσεις από 0.02 μέχρι 0.04.

"Ακριβώς όπως κάνουν οι άνθρωποι", παρατήρησε ο Δρ. Messaoudi, υπεύθυνος της ομάδας ερευνών. "Ορισμένοι από τους μακάκους παρουσίασαν εξαιρετικά μεταβλητές συμπεριφορές στην κατανάλωση ποτών".

Μετά από επτά μήνες παρατηρήθηκαν τα εξής. Τα ανοσοποιητικό σύστημα των "κακών" πιθήκων που έπιναν πολύ δεν μπόρεσε να αναπτύξει τα αντισώματα που θα έπρεπε να έχει αναπτύξει μετά τον εμβολιασμό που δέχτηκαν.

Από την άλλη, οι πότες που κατανάλωναν κοκτέιλ με σύνεση, ανταποκρίθηκαν εντυπωσιακά στον εμβολιασμό τους με ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ερευνητές δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν πλήρως τα αποτελέσματα, αλλά μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι μέτριες ποσότητες αλκοόλ διεγείρουν τελικά το ανοσοποιητικό σύστημα και το κρατούν "ξύπνιο".

Τα οφέλη από τη μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι πολλαπλά. Από τη μείωση του κινδύνου της νόσου του Alzheimer μέχρι τη βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας.

Αλλά ενώ ένα ή δύο ποτήρια κρασί με το γεύμα μπορούν να βελτιώσουν την υγεία, οι ερευνητές τονίζουν ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επιβλαβής για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, και δεν συνδέεται με το πόσο χαρούμενους μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Vaccine και θεωρείται ότι ανοίγει ένα νέο παράθυρο στην επιστημονική κατανόηση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και στους τρόπους βελτίωσης την ανταπόκρισης του οργανισμού σε εμβόλια και λοιμώξεις.

Η ακαδημαϊκή έρευνα εδώ
motherjones.com
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: