ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κι όμως! Οι εγγονές του Τσε Γκεβάρα είναι Ελληνίδες και ζουν στην Αθήνα!

Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα υπήρξε θρυλικός επαναστάτης που έχει μείνει στην Ιστορία. Αυτό που δεν γνωρίζαμε, ήταν η άγνωστη σχέση που είχε με την Ελλάδα. Όχι ακριβώς ο ίδιος, αλλά το παιδί του!

Ο μικρότερος γιος του, Ερνέστο Γκεβάρα, είναι παντρεμένος με Ελληνίδα την Μαρία Έλενα, με την οποία έχουν δύο κορούλες. Την 10χρονη Έλενα που πάει στην πέμπτη δημοτικού και το νεογέννητο κοριτσάκι τους που ήρθε στον κόσμο πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος της Κυριακής», η οικογένεια είναι στη χώρα μας από το καλοκαίρι όπου είχαν έρθει προκειμένου να δει η Μαρία Έλενα τη μητέρα της και τον αδελφό της.

Ήδη ήταν έγκυος όμως και οι επιπλοκές που είχε, την κράτησαν εδώ μιας και δεν μπορούσε να ταξιδέψει. Μαζί της έμεινε και η δεκάχρονη κόρη της, ενώ ο σύζυγός της, όλο αυτό το διάστημα πηγαινόερχεται στην Κούβα, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μάλιστα εξαιτίας τους, δεν παραβρέθηκε ούτε στην γέννηση του μωρού.

Από τον Σεπτέμβριο η μικρή Έλενα φοιτά σε ελληνικό σχολείο, μιας και γνωρίζει άπταιστα τα ελληνικά, ενώ η μητέρα της, ασχολείται καλλιτεχνικά με την σκηνοθεσία αφού έχει επαφές με γνωστούς Έλληνες σκηνοθέτες, με τους οποίους συνεργάζεται για ελληνοκουβανικά θέματα.

Όλα τα παιδιά του Τσε Γκεβάρα, ζουν και εργάζονται στην Κούβα και στηρίζουν το Κέντρο Μελετών «Τσε Γκεβάρα» στην Αβάνα. Πρόκειται για ένα κέντρο που σκοπό του έχει να εκδώσει όλο το έργο του Τσε.

mothersblog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: