ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Στην κατάξυψη η Ελλάδα από την Τρίτη - Χιόνια ακόμη και στην Αττική - Νέες ανεμοθύελλες θα σαρώσουν τη χώρα!!!

Το βαρομετρικό χαμηλό που μας έρχεται από την Ουκρανία θα βάλει στην κατάψυξη τη χώρα από το μεσημέρι της Τρίτης εως και την Πέμπτη. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι...
η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, οι χιονοπτώσεις σε όλη την ανατολική χώρα, οι ανεμοθύελλες και οι συνθήκες παγετού.

Μη σας παραπλανούν οι λιακάδες καθώς το κρύο είναι τσουχτερό σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι έχουν κοπάσει και πνέουν με ένταση 3 με 5 μποφόρ αλλά στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -7 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 16 βαθμούς και στα νησιά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου.


Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα αργότερα στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 15 βαθμούς κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 2 εως 12 βαθμούς κελσίου.


Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκινά το μεσημέρι της Τρίτης

Ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδες σε όλη τη χώρα, σιγά σιγά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται από τα βόρεια λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώνουν κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά, χιονόνερο σε υψηλότερες περιοχές και χιονοπτώσεις στα βουνά.

Από το απόγευμα, ακόμη και περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο θα χιονίσει, δηλαδή στα χωριά του Πηλίου, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, νοτιότερα στην Αττικοβοιωτία σε όλα τα βουνά, στη Στερεά Ελλάδα δηλαδή στον Παρνασσό, στην Γκιώνα, στον Ελικώνα στο Καλλίδρομο, στην Οίτη και στα Βαρδούσια καθώς επίσης στην Εύβοια στη Δίρφη.


Τα περισσότερα χιόνια θα πέσουν το βράδυ της Τρίτης προς τα ξημερώματα της Τετάρτης

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ και τη νύχτα της Τρίτης τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από -1εναν εως 17 βαθμούς κελσίου και στις νοτιότερες περιοχές από 11 εως 18 βαθμούς κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν το μεσημέρι πριν την επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας που μας έρχεται από την Ουκρανία.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια αλλά απο το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει οπότε και θα εκδηλωθούν βροχές και χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα βουνά. θα χιονίσει στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη και στις κορυφές του Υμηττού. Μέσα στη νύχτα, ξημερώνοντας η Τετάρτη θα χιονίσει και στα υπερβόρεια προάστια της Αττικής, δηλαδή στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα και στις περιοχές ουσιαστικά από την Αττική Οδό και πάνω. Χιονόπτωση και χιονόστρωση θα έχουμε και στις περιοχές του παλιού δρόμου Αθηνών - Θηβών, δηλαδή στα Βίλια, Ερυθρές, Οινόνη, Κάζα. Χιόνια θα έχουμε και στα βόρεια προάστια αλλά εκεί δε θα το στρώσει διοτι πέρα από το χιόνι θα εκδηλωθούν και ανεμοθύελλες που θα εμποδίσουν τη χιονόστρωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ανοιχτά θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 εως 15 βαθμούς κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώνουν, βορειοδυτικούς ανέμους 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία απο 3 εως 12 βαθμούς κελσίου.


Παγετός και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Πέρα από τον παγετό που θα υπάρχει στις κεντρικές και βόρειες περιοχές όπου ο υδράργυρος φαίνεται να βρίσκεται ακόμη και στους -10 βαθμούς, θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στις δυτικές βορινές περιοχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της ανατολικής, κεντρικής και βόρειας χώρας αλλά ακόμη και στα νησιά.

Ιδιαίτερα στις περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Ευβοιας, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και κυρίως στη Σκύρο, στη Λήμνο, στον Αι Στράτη, περιμένουμε να χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερες περιοχές και θα χιονίσει και στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν επίσης στις περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, όπως είναι η ορεινή Κορινθία, η ορεινή Αργολίδα, ο Πάρνωνας, ο Ταύγετος, το Μαίναλο, τα φαινόμενα θα είναι λίγοτερα στις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 και τα 9 μποφόρ, ιδιαίτερα στο Αιγαίο ακόμη και τα 10 μποφορ δυσκολεύοντας τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -8 εως 9 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 10 βαθμούς και στα νησια από 5 εως 12 βαθμούς.


Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα βουνά και στα υπερβόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν 8 μποφόρ αλλά στην Ραφήνα και στο Λαύριο θα φτάσουν τα 9 και ανοιχτά στο Κάβο - Ντόρο ακόμη και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 7 βαθμούς κελσίου στα βόρεια προάστια όμως η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι -4 βαθμοί και στην Πάρνηθα -6 βαθμοί κελσίου.


Στη Θεσσαλονικη ο καιρός θα είναι καλύτερος με λίγα σύννεφα αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 1εναν εως 6 βαθμούς κελσίου.


Πολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και την Πέμπτη

Περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ευβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, τα δυτικά και τα βόρεια και όλο το Ιόνιο θα είναι ηλιόλουστο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά όμως θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ και θα εξασθενίσουν τη νύχτα της Πέμπτης. Το κρύο θα εξακολουθήσει να είναι τσουχτερό και θα εκδηλωθεί παγετός στην κεντρική και βόρεια χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -9 εως 9 βαθμούς, στα κεντρικά από -5 εως 11 βαθμούς και στα νησιά από 6 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική αρχικά περιμένουμε συννεφιά αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και θα υπάρξουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ευβοϊκού θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 9 βαθμούς κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 8 βαθμούς κελσίου.


Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο

Μετα την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι της Πέμπτης, την Παρασκευή με τα μέχρι τώρα προγνωστικά φαίνεται ότι θα έχουμε μια υποτροπή της κακοκαιρίας με βροχες κυρίως στις νότιες και νησιωτικές περιοχές και χιονόνερο και χιονι στα βουνά. Από το Σάββατο όμως και κυρίως από την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται, οι άνεμοι εξασθενούν και η θερμοκρασία σιγά σιγά θα αρχίσει να ανεβαίνει. Ωστόσο το κρύο θα εξακολουθήσει να ειναι τσουχτερό ενώ θα υπάρχει παγετός το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

newsit.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: