ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Eρωτας της ασφάλτου» ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία

Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για να «σωθούν οι Σέρβες από τους Ελληνες»
Αυτό δεν ξανάγινε!!!
Στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Μπέλα Παλάνκα της Σερβίας υπήρξε προσφάτως ειδική συνεδρίαση για το πώς θα αντιμετωπισθεί ένα μείζον για την περιοχή αυτή θέμα:«Πώς θα σώσουμε τις γυναίκες μας από τους... Έλληνες».


Ο δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS) κ.Ντούσαν Γιοβάνοβιτς, καταθέτοντας στο δημοτικό συμβούλιο είπε τα εξής: «Οι Έλληνες μας παίρνουν τις κοπέλες και αυτό είναι κακό. Ας πάνε τα κορίτσια μας να ζήσουν στην Ελλάδα αφού το επιθυμούν και είναι καλύτερα. Δεν μπορούμε ωστόσο να ανεχθούμε να μας παίρνουν και τις... παντρεμένες».

Το περίεργο είναι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε σε πλήρη απαρτία να ασχοληθεί και να εξετάσει το θέμα. Τώρα πως θα το εξετάσει και κυρίως τι μέτρα θα πάρει ώστε οι Σέρβες και ειδικά οι παντρεμένες Σέρβες να μην πηγαίνουν με έλληνες δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Τι ακριβώς όμως συμβαίνει; Τα περισσότερα οδικά έργα στη Σερβία έχουν αναλάβει ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες, οι οποίες και απασχολούν στην πλειοψηφία τους Έλληνες. Με την άφιξη των ελλήνων εργατών αυξήθηκαν και οι σχέσεις Ελλήνων με Σέρβες. Το φαινόμενο δεν θα απασχολούσε κανέναν αν δεν συνέβαινε να συνάπτουν σχέσεις με τους Έλληνες όχι μόνον οι ανύπαντρες αλλά και οι... παντρεμένες.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ/ΚΥΠΕ το θέμα πήρε διαστάσεις στις σερβικές εφημερίδες, οι οποίες κάνουν λόγο για «έρωτα της ασφάλτου» που χτυπά ανύπαντρες και παντρεμένες Σέρβες, κάτι που προκαλεί προβληματισμό στις τοπικές κοινωνίες. Στις πόλεις Πίροτ και Μπέλα Παλάνκα τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται μεγάλη αύξηση των διαζυγίων, κάτι που οι κάτοικοι αποδίδουν στην έλευση Ελλήνων, οι οποίοι ασχολούνται στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμου.

ΤΟ ΒΗΜΑ
ai-vres
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: