ΣΙΝΕ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Europa League: ΠΑΟΚ - Άλκμααρ 2-2 [βίντεο]

Όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει τους αναπληρωματικούς της ΑΖ ο σχεδόν πλήρης ΠΑΟΚ, αλλά δεν πήρε ούτε την...
ισοπαλία με 0-0 ή 1-1 που θα του έδινε την πρώτη θέση στο 12ο όμιλο του Europa League.
Έφερε 2-2 (το γκολ του πρωτάρη Πόζογλου κράτησε το αήττητο στη διοργάνωση) και προβλημάτισε με την απόδοσή του, ενόψει της συνέχειας στο θεσμό.

Ο "Δικέφαλος" είχε πολλούς παίκτες σε κακή βραδιά και ο Στέφενς αναγκάστηκε να αποσύρει απο τον αγώνα Κλάους και Στοχ. Οι 20χρονοι παίκτες της Άλκμααρ παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου και έδειξαν ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλά κενά και κυρίως έλλειψη παικτών με προσωπικότητα που θα του επιτρέψουν να κάνει κάτι μεγάλο τη φετινή σεζόν.

Προφανώς αυτό ήθελαν να αναδείξουν και οι οπαδοί του "Δικεφάλου" που στα συνθήματά τους θυμήθηκαν τον Πάμπλο Γκαρσία "ΠΑΟΚ, θρησκεία, τυρομκορατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία" και "ξεφώνησαν" την ομάδα "βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα, όποιος δεν μπορεί..."

Εξαίρεση στον πολύ μέτριο ΠΑΟΚ, ο Λούκας που έδειξε ότι όσο περνά ο καιρός γίνεται ολοένα και καλύτερος, ενώ πολύ θετικά μηνύματα στο ντεμπούτο του έστειθλε ο Πόζογλου που είχε καλές ενέργειες και σκόραρε στο φινάλε.

Ανασκόπηση αγώνα

Η πρώτη καλή φάση έγινε όταν στο 4ο λεπτό ο Στοχ σούταρε και ο γκολκίπερ της Αλκμάαρ έδειξε να αιφνιδιάζεται. Στο 7ο λεπτό ο Χαπς έκανε κούρσα από τα αριστερά, αλλά η σέντρα σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 10' ο Λίνο σέντραρε, όμως, ο Γκέρτερ προς του Κωνσταντινίδη πέταξε σε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ο Χουντ φάνηκε ότι κρατάει τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή, οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτηρήθηκαν για πέναλτι αλλά ο Ολιβερ έδειξε παίζεται. Στο 19' ο Μπέρχουις βρέθηκε μέσα στα καρέ του ΠΑΟΚ, σούταρε, όμως, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Η Αλκμάαρ αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ στο 30'. Μετά από φάση διαρκείας και πολλά λάθη στην άμυνα του "Δικεφάλου", ο Οβερτοομ πάσαρε στον Λαμ στο ύψος της μικρής περιοχής, ο κεντρικός αμυντικός της Αλκμάαρ γύρισε, πλάσαρε και η μπάλα αφού πρώτα βρήκε στην ρίζα της δοκού κατευθύνθηκε στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε γρήγορα στο τέρμα του Λαμ. Ο Κίτσιου στο 36' ανατράπηκε από τον Λιούις, ο Ολιβερ έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Λούκας ευστόχησε στο 37' για το 1-1. Στο 41' ο Κίτσιου σέντραρε, ο Λάζαρ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Ο Αθανασιάδης στο 44' βρέθηκε σε θέση βολής, όμως, το μονοκάματο σουτ που έπιασε ήταν άψυχο και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ντε Βίντερ.

Στο 48' ο Λούκας βγήκε απέναντι από τον Ντε Βίντερ αλλά σε πλάγια θέση, όμως, πριν πλασάρει τον πρόλαβε ο Χαπς και πέταξε την μπάλα σε κόρνερ. Ο Αθανασιάδης στο 50' παραλίγο από λάθος στην άμυνα της Αλκμάαρ παραλίγο να βρεθεί τετ α τετ, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία.

Επικίνδυνη η Αλκμααρ
Ο Χαπς στο 53' βρήκε χώρο, προχώρησε και σούταρε από μακρινή απόσταση, όμως, ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Μεγάλη απόκρουση από τον Γλύκο στο 57', όταν σταμάτησε σουτ του Μπέρχουις από κοντινή απόσταση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γκουντέλι σούταρε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ.

Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λίνο στο 58', ο Ντε Βίντερ κράτησε τελευταία στιγμή την μπάλα έξω από την εστία. Στο 61' ο Γλύκος πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε κεραυνό του Γκούντμουντσον, κρατώντας το 1-1 σε ένα κομβικό σημείο του ματς. Ο Λούκας στο 66' σούταρε συρτά, αλλά μπλόκαρε ο Ντε Βίντερ, ενώ στο 70' η Αλκμάαρ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Λάζαρ.

Χέρι του Λάζαρ, πέναλτι και 1-2

Ο Γκέρτερ ανέλαβε την εκτέλεση και στο 71' έβαλε τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού. Ο Λούκας απείλησε στο 73' με φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Ντε Βίντερ, ενώ ακολούθησαν δύο ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ, μία γυριστή κεφαλιά του Κατσουράνη στο 89' που απέκρουσε με υπερένταση στη γωνία του ο πορτιέρο της Αλκμάαρ και μία εξ΄επαφής κεφαλιά του Νέτσιντ που μπλόκαρε ο Ντε Βίντερ.

Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με κεφαλιά του Πόζογλου μετά από σέντρα του Λούκας και πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με την πρώτη ομάδα του "Δικεφάλου".

MVP
Ο Γκουντέλι κατάπιε πολλά χιλιόμετρα και φανέρωσε με την εμφάνισή του αγωνιστικές αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος άσος ήταν ο κινητήριος μοχλός της Αλκμάαρ

Απογοήτευση
Ο Στοχ απογοήτευσε με την εμφάνιση του. Ο Σλοβάκος ήταν για ακόμη μία φορά εκτός κλίματος και σε πολλές φάσεις φανέρωσε την λάθος νοοτροπία που τον διακατέχει.
Διαιτητής: Μάικλ Ολιβερ (Αγγλία)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Κωνσταντινίδης (56' Σκόνδρας), Λούκας, Στοχ (75' Πόζογλου), Αθανασιάδης (64' Νέτσιντ)

Αλκμάαρ (Ντικ Αντβοκατ): Ντε Βίντερ, Ράινεν, Λαμ, Χουντ, Γκέρτερ, Γκουντέλι, Μπέρχουις, Όβερτοομ (74' Γιόχανσον), Χαπς (89' Βαν Οβερεμ), Λιούις (54' Γκούντμουντσον), Άβντιτς

Γκολ: Λούκας 37' (πεν.), Πόζογλου 90+, Λαμ 30', Γκέρτερ 71' (πεν.)
Κίτρινες κάρτες: Γκουντέλι 36', Λιούις 37', Γκέρτερ 89', Γιόχανσον 90+

                                   
sport.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: