ΣΙΝΕ

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του Σουμάχερ. Tο ιατρικό ανακοινωθέν (video)

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική, έπειτα από ατύχημα που είχε, κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις.

Οι γιατροί είπαν ότι...
δίνει μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ προσπαθούν να καταπολεμήσουν το οίδημα και τα αιματώματα που έχει υποστεί. Η κατάστασή του παρακολουθείται ώρα με την ώρα, ενώ παραμένει σε τεχνητό κώμα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή. "Δεν μπορούμε να σας πούμε ακόμα κάτι χειροπιαστό", είπαν οι γιατροί και πρόσθεσαν: "Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για το μέλλον του Μίκαελ Σουμάχερ".

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου: Ο Μάικλ Σουμάχερ είχε έναν σοβαρό τραυματισμό. Ήταν συ σύγχυση όταν εισήχθη στο νοσοκομείο και κρίναμε ότι η κατάστασή του ήταν κρίσιμη, ενώ αμέσως έπεσε σε κώμα. Με τη νευροχειρουργική επέμβαση αντιληφθήκαμε την κατάσταση. Έπρεπε να τον χειρουργήσουμε επειγόντως ώστε να αποσυμφορηθεί η πίεση από το κεφάλι του. Δυστυχώς είχε αρκετές βλάβες στον εγκέφαλό του.

Ο επικεφαλής αναισθησιολόγος, καθηγητής Jean-Francois Payen πρόσθεσε: Θα έλεγα ότι το ατύχημα συνέβη στο σωστό σημείο γιατί διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο και η επέμβαση έγινε αμέσως μόλις εισήχθη. Αυτό σημαίνει ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη και είναι ακόμη σε κώμα και θα μείνει κι άλλο σε κώμα. Ό,τι έπρεπε να γίνει έχει γίνει κι αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα συνέλθει, δεν μπορούμε να απαντήσουμε σ’ αυτό ακόμη.

Όπως συμπλήρωσε ο καθηγητής: Παλεύει για τη ζωή του. Κρίνουμε ότι βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Δεν μπορούμε να πούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα ακόμη. Πάμε ώρα με την ώρα, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς να πούμε τι θα συμβεί και να κάνουμε και διάγνωση. Πιστεύουμε ότι το κράνος βοήθησε, αν δεν φορούσε κράνος δεν θα βρισκόταν εδώ τώρα. Επικοινωνούμε διαρκώς με την οικογένειά του που βρίσκονται στο πλευρό του. Αυτήν τη στιγμή δεν θεωρούμε ότι θα χρειαστεί δεύτερη επέμβαση. Έχουμε πολύ καλές ιατρικές μεθόδους και ενεργήσαμε πολύ γρήγορα, ενώ του παρείχαμε τάχιστα ό,τι χρειαζόταν.

Ο καθηγητής Stephane Chabarde είπε: Το κράνος δεν ήταν από μόνο του αρκετό να τον προστατεύσει εντελώς αλλά πράγματι βοήθησε. Βλέπουμε πολλές εγκεφαλικά τραύματα σαν αυτό. Δεν ήρθα εδώ ως γιατρός αλλά ως φίλος. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για τη στήριξή τους και την εξαιρετική ιατρική ομάδα που τον επιβλέπει με τόση επιμέλεια. Ανησυχώ όσο ακριβώς και η οικογένειά του, ανησυχούμε πολύ για την κατάστασή του. Οι γιατροί δεν θα σας πουν περισσότερα, γιατί το πάνε αργά ώρα με την ώρα. Με αυτό το είδος ατυχήματος... ευτυχώς είναι 45 χρονών που είναι πολύ καλύτερο από το να ήταν μεγαλύτερος.

Ένας επιμελητής ανέφερε: Είναι υπό την επήρεια αναισθητικού αυτήν τη στιγμή προκειμένου να μειώσουμε οποιονδήποτε ερεθισμό. Ήταν αρκετά μεγάλο τραύμα στο κεφάλι. Παρατηρήσαμε αρχικά ότι υπήρχε πρόβλημα στο δεξί μέρος του εγκεφάλου. Ήταν σε σύγχυση όταν διεκομίσθη εδώ. Έκανε κάποιες αντανακλαστικές κινήσεις και η κατάστασή του δεν ήταν φυσιολογική.

Δείτε το βίντεο από το Star:

real.gr
ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: