ΣΙΝΕ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 4-0 [VIDEO]

Με κορυφαίο τον Ζέκα (στο ματς που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα) και πολύ καλούς τους Μπαϊράμι (άνοιξε λογαριασμό),...
Ατζαγκούν (1 γκολ, 1 δοκάρι), Μπεργκ (1 γκολ) και Καρέλη (1 γκολ, 1 δοκάρι) ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-0 του Ολυμπιακού Βόλου (είχε μόνο μια ήττα σε 17 παιχνίδια, ο πρωτοπόρος της Football League) στην Λεωφόρο και θα πάει για βόλτα στα... τσιπουράδικα σε δύο εβδομάδες.

Με 10 ολοκλήρωσαν το ματς οι πράσινοι λόγω τραυματισμού του Πράνιτς στο 78' κι ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές. Πολλές ευκαιρίες οι γηπεδούχοι για να πετύχουν κι άλλα γκολ, που δεν τους δόθηκε και πέναλτι στο πρώτο μέρος σε τράβηγμα του Ρόκα πάνω στον Μπεργκ.

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου. Κάτω από τα γκολπόστ ο Κοτσόλης, που έχει παίξει σε όλα τα ματς του Κυπέλλου, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, με τους Λαγό-Ζέκα αμυντικά χαφ, τους Ατζαγκούν, Ντίνα και Μπαϊράμι τριπλέτα πίσω από τον Μπεργκ, που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης του Τριφυλλιού.

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Μάνουελ Ρόκα επέλεξε να ξεκινήσει με τον Γκούρμα στην κορυφή της επίθεσης, πρώτο σκόρερ της Football League, ενώ παρέταξε ενισχυμένο το κέντρο με Ολίσε, Ρόκα, Πινδώνη, Κατσίκη και Μπρέσκα. Ο Κωστούλας και ο Μελίσσης ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Γιαλούσης και Κατσιαρός προτιμήθηκαν για τα άκρα, ενώ ο Γεωργίου υπερασπίστηκε την εστία των ερυθρόλευκων της Μαγνησίας.

Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο έχοντας 69%-31% κατοχή της μπάλας, 11-0 κόρνερ και 13-0 τελικές προσπάθειες, οι 8 εντός εστίας που αποκρούστηκαν από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, Γεωργίου, που έκανε πολύ καλή δουλειά.

Πιο χαρακτηριστικές φάσεις για τους γηπεδούχους αυτές με τον Ατζαγκούν (14') και τον Μπεργκ (43'), που έσωσε ο Γεωργίου και την κεφαλιά του Ντίνα (44'), που έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Ολίσε.

Το Τριφύλλι διαμαρτυρήθηκε και ορθά σε δύο φάσεις, αρχικά στο 24', όταν ο επόπτης Βλάσσης ανέκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μπεργκ που έβγαινε απέναντι από τον Γεωργίου και κατόπιν στο 45', όταν ο Ρόκας τράβηξε και έριξε μέσα στην περιοχή τον Μπεργκ σε εκτέλεση κόρνερ του Μπαϊράμι, στο οποίο ο Κουκουλάκης έκλεισε τα μάτια...

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον Παναθηναϊκό. Από εκτέλεση κόρνερ του Μπαϊράμι (το 12ο για τους πράσινους...) ο Κουτρουμπής έπιασε την κεφαλιά, ο Γεωργίου απέκρουσε και ο Ατζαγκούν που καραδοκούσε από κοντά έκανε το 1-0 στο 47ο λεπτό.

Ο Ρόκα πέρασε επιθετικό χαφ (Δεινόπαπας), αντί αμυντικού χαφ (Ολίσε), αφού πλέον ο Βόλος ήταν πίσω στο σκορ και έψαχνε ένα γκολ. Στο 50', μάλιστα είχαμε την πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς για τους Βολιώτες με τον Γκούρμα, ο οποίος απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε, αλλά ο Κοτσόλης απέκρουσε. Τρία λεπτά αργότερα, ο Δεινόπαπας, μετά από γύρισμα του Μπρέσκα σούταρε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη, με τους ερυθρόλευκους να έχουν ανέβει μέτρα στο γήπεδο...

Ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του στο 57ο λεπτό με εξαιρετική φάση σε δημιουργία και εκτέλεση. Ο Ζέκα από αριστερά έκανε την επέλαση και την σέντρα, κεφαλιά του επερχόμενου Ατζαγκούν στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπαϊράμι με σουτ έγραψε το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Καλή στιγμή χάθηκε για τους πράσινους στο 72' για το 3-0 μετά από γύρισμα του Ζέκα, ο Μπεργκ από το ύψος του πέναλτι πλασάρει λίγο άουτ από την αριστερή γωνία. Ο Σουηδός όμως πήρε το... αίμα του πίσω ένα λεπτό αργότερα (73'), ύστερα από σέντρα του Λαγού, ο Μπεργκ με καρφωτή κεφαλιά γράφει το 3-0 για τον Παναθηναϊκό.

Ο Πράνιτς υπέστη τράβηγμα και θα αφήσει τους πράσινους με 10 παίκτες από το 78', αφού έχουν κλείσει οι αλλαγές από τον Αναστασίου. Ο Λαγός πήρε την εντολή για να παίξει αριστερό μπακ αντί του Κροάτη. Μεγάλη ευκαιρία για το 4-0 έχασαν οι πράσινοι, με τον Κλωναρίδη να βγάζει τετ α τετ τον Καρέλη, ο οποίος σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Γεωργίου!

Ο Καρέλης τελικά πέτυχε το γκολ που τόσο έψαχνε στο 89ο λεπτό, όταν ο Ζέκα έβγαλε τον νεαρό φορ σε θέση βολής και αυτή τη φορά σημάδεψε σωστά νικώντας τον Γεωργίου για το 4-0 που δίνει στους πράσινους από απόψε το εισιτήριο για τους 4 του Κυπέλλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης (71' λ.τρ. Πράνιτς), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν, Ντίνας, Μπαϊράμι (69' Καρέλης), Μπεργκ (77' Κλωναρίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Γιαλούσης, Κατσιαρός, Μελίσσης, Κωστούλας, Ρόκας, Ολίσε (48' Δεινόπαπας), Πινδώνης (69' Κριστόμπαλ), Κατσίκης (82' Καπετάνος), Μπρέσκα, Γκούρμα.

                                   
Τα γκολ του αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 4-0: 47' Ατζαγκούν, 57' Μπαϊράμι, 73' Μπεργκ, 89' Καρέλης
sport.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: