ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ποιες πινακίδες αυτοκινήτων ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΝΤΑΙ στην Νυρεμβέργη;

Η Νυρεμβέργη έχει την ατυχία να εκδίδει πινακίδες για οχήματα που ξεκινούν από «Ν» -από μόνο του ένα φαινομενικά αθώο γράμμα, αλλά που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όταν...
καταλήξει σε συνδυασμό που θυμίζουν ναζιστικά ακρώνυμα.

Πλέον, στον κατάλογο των «παρεξηγίσιμων» πινακίδων προστέθηκε και το N-SU, μετά τη δίκη για τη δράση της νεοναζί συμμορίας του Εθνικοσοσιαλιστικού Άντεργκραουντ, και έτσι ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε πως θα ληφθεί σχετική πρόνοια.

Για την υπόθεση της συμμορίας του Εθνικοσοσιαλιστικού Άντεργκραουντ (Nationalsozialistischer Untergrund, εν συντομία NSU), υπεύθυνη για τουλάχιστον εννέα δολοφονίες, δικάζεται ως μοναδικό εν ζωή μέλος του η Μπεάτε Τσέπε.

Mόνο στη Νυρεμβέργη, «η συμμορία ευθύνεται για τρεις θανάτους, και είναι ζήτημα ευαισθησίας απέναντι στις οικογένειςες των θυμάτων να απομακρύνουμε αυτά τα γράμματα από την εικόνα της πόλης» είπε o δήμαρχος Ούλριχ Μάλι, όπως αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung.

Η Νυρεμβέργη ήδη δεν εκδίδει, λόγω των αναπόφευκτων συνειρμών, πινακίδες όπως NPD (που παραπέμπει σε σημερινό ακροδεξιό κόμμα) και NS (συντομογραφία του «εθνοσοσιαλιστικός»).

H εξάλειψη του NSU δεν θα γίνει με απαγόρευση αλλά, όπως είπε ο δήμαρχος, σε συνεννόηση με τις βαυαρικές αρχές ώστε να αποφεύγεται η εξαρχής η έκδοσή τους.

Όσες πινακίδες έχουν ήδη εκδοθεί φαίνεται πως θα αντικατασταθούν.

Στη Γερμανία, δεν εκδίδονται πινακίδες που έχουν ως αυτοτελείς ακολουθίες τα γράμματα SS και SA (οι γνωστές στρατιωτικές ομάδες), KZ (συντομογραφία του «στρατόπεδου συγκέντρωσης») και τα HH (Χάιλ Χίτλερ) ή AΗ (Αδόλφος Χίτλερ) όταν συνδυάζονται με τους αριθμούς 18 ή 88 (οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως κωδικοποίηση του ονόματος του Χίτλερ).

news.in.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: