ΣΙΝΕ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σε ποιες περιοχές της Β. Ελλάδας θα χιονίσει την Κυριακή

Χιόνια θα πέσουν αύριο όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε πεδινά τμήματα της βόρειας χώρας. 
Έτσι, από τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ο βοριάς θα έχει ήδη εισβάλει ρίχνοντας αισθητά την θερμοκρασία και... μετατρέποντας την βροχή σε χιόνι σε αρκετές περιοχές. 
Από τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται παροδικές χιονοπτώσεις σε όλη τη δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Πτολεμαϊδα, Γρεβενά) ενώ σταδιακά η βροχή θα γίνεται χιόνι σε περιοχές του κάμπου της κεντρικής Μακεδονίας με υψόμετρο >200μ. 

Μέχρι το πρωί τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά. Το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν παντού τοπικό χαρακτήρα ενώ νέα ένταση θα υπάρξει κατά τις απογευματινές και βραδυνές ώρες με τα πιο αξιόλογα φαινόμενα να εντοπίζονται στους νομούς Χαλκιδικής, Κιλκίς και Σερρών όπου τα χιόνια θα φτάνουν ακόμα και σε μηδενικό υψόμετρο. Ιδιαίτερα πυκνή χιονόπτωση θα έχει τις βραδυνές ώρες η χερσόνησος του Άθω και ο Χολομώντας. 

Παράλληλα, ήδη από το μεσημέρι θα υπάρχει ένταση των φαινομένων στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα χιονίζει από τα 600μ ενώ το βράδυ τα χιόνια θα κατέβουν μέχρι τα 400μ στην αν. Μακεδονία και σε πεδινά τμήματα στον βόρειο Έβρο. 

Οι χιονοπτώσεις σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα διαρκέσουν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Στον παραπάνω χάρτη απεικονίζεται η αθροιστική χιονόπτωση που θα δεχτεί η βόρεια Ελλάδα το διάστημα 26/1 ώρα:00:00 έως 27/1 ώρα:06:00.Meteo-News. gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: