ΣΙΝΕ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Γ' Εθνική: Τα Λευκάδια των ρεκόρ!!!

Υψηλά -για τα δεδομένα της εποχής- μπάτζετ, ισχυρές ΠΑΕ, ομάδες με δυναμική, ιστορικά σωματεία.

Απ' όλα έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο στις τρεις εθνικές κατηγορίες, που...
το συνθέτουν πλέον, μετά την πρόσφατη κατάργηση της -τριακονταετούς και... κάτι- Δ' Εθνικής.
Μία επαρχιακή ομάδα, όμως, από ένα μικρό χωριό της Κεντρικής Μακεδονίας είναι εκείνη που διατηρεί, για την ώρα, την καλύτερη άμυνα ανάμεσα σε 138 συλλόγους, ο καθένας εκ των οποίων... τρέχει στον δικό του μαραθώνιο!

Στα Λευκάδια της Ημαθίας ο Νίκος Παπανώτας έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο, το οποίο έχει δεχθεί σε 13 αγώνες μόλις 4 γκολ, αποτελώντας την καλύτερη άμυνα στις τρεις εθνικές κατηγορίες! Πρόκειται, βέβαια, για ένα ασύλληπτο ρεκόρ, από μία ομάδα με χαμηλές δυνατότητες, που μάλιστα δεν διεκδικεί την άνοδο στη Football league, από τον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής στον οποίο συμμετέχει! 
Συγκεκριμένα, τα Λευκάδια βρίσκονται στην 4η θέση της κατάταξης, έχοντας έξι βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Λαμία. 


Συν τοις άλλοις, παραμένουν αήττητα σε ολόκληρη τη Γ' Εθνική, μαζί με ΑΕΚ, ΑΟΤ Αλίμου και Πανελευσινιακό!

Το Infootball.gr επικοινώνησε με τον 45χρονο προπονητή, ο οποίος μίλησε για το επίτευγμα της ομάδας του, ξεαθαρίζοντας πως δεν αποτελεί προϊόν μαζικής άμυνας και καταστροφής παιχνιδιού!

''Το γεγονός ότι έχουμε δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ, οφείλεται στη συνολική δουλειά που γίνεται στο γήπεδο. Δίνουμε προσοχή στις λεπτομέρειες, όσον αφορά την αμυντική λειτουργία, χωρίς να σημαίνει ότι ρίχνουμε βάρος μόνο εκεί'' υπογράμμισε αρχικά ο Βεροιώτης τεχνικός και συμπλήρωσε: ''Είτε όταν κάνουμε επίθεση, είτε όταν αμυνόμαστε, είτε στις δύο μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση και από την επίθεση στην άμυνα, δουλεύουμε αρκετά για να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη και τις ευκαιρίες στους αντιπάλους! Δεν είναι θέμα μόνο της αμυντικής γραμμής, αλλά της αμυντικής λειτουργίας που έχει ολόκληρη η ομάδα''.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Παπανώτας ξεκαθάρισε πως οι 'κυανόλευκοι' παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους δεν επιτυγχάνονται πολλά γκολ: ''Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι τα Λευκάδια είναι μία ποιοτική ομάδα, που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Παίζουμε με σύστημα '4-3-3', με ένα αμυντικό χαφ, δύο εξτρέμ και έναν προωθημένο. Παρ' όλα αυτά, δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την επιθετική γραμμή! Δημιουργούμε ευκαιρίες, κάτι που είναι θετικό, όμως τις χάνουμε, εξαιτίας κακών επιλογών στην τελική πάσα ή στην τελική ενέργεια''!

"Πρώτη σκέψη η παραμονή"
Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει ο ίδιος, η αμυντική γραμμή λειτουργεί καλύτερα: ''Από τα τέσσερα γκολ που έχουμε δεχθεί, μόνο το τελευταίο από τον Αχιλλέα Δομοκού ξεκίνησε από οργανωμένη ενέργεια του αντιπάλου, σε ένα σημείο που είχαμε χαλαρώσει στις καθυστερήσεις του αγώνα. Τα άλλα τρία προήλθαν από στημένες φάσεις. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως είμαστε πάρα πολύ δυνατοί στις στατικές φάσεις, είτε κόρνερ είτε φάουλ''.

Αναφορικά με την εν γένει παρουσία της ομάδας του στο πρωτάθλημα και τους στόχους που έχει θέσει, ο Νίκος Παπανώτας υπογράμμισε: ''Πρώτη μας σκέψη είναι να πετύχουμε τον αρχικό στόχο της παραμονής. Είμαστε ρεαλιστές! Κάθε Κυριακή, είτε αγωνιζόμαστε εντός έδρας είτε εκτός, παίζουμε για τη νίκη. Κατά τα άλλα, είμαι ευχαριστημένος από την σταθερή παρουσία που παρουσιάζουμε, τόσο στους αγώνες όσο και στο πρωτάθλημα''.

Δέχονται γκολ με το... σταγονόμετρο
Τα Λευκάδια έχουν πάει λιγότερες φορές στη... σέντρα, όμως ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που μέχρι στιγμής δέχεται τα λιγότερα γκολ κατά μέσο όρο!

Με αφορμή το μίνι-αφιέρωμα στην ομάδα της Ημαθίας, το Infootball.gr παρουσιάζει τις 17 ομάδες που έχουν δεχθεί μονοψήφιο αριθμό τερμάτων λίγο πριν περάσουμε το... κατώφλι του Φλεβάρη!

4 γκολ
Λευκάδια Ημαθίας (Γ' Εθνική σε 13 αγώνες, μ.ο. 0,307)
5 γκολ
ΑΕΛ (Γ' Εθνική σε 14 αγώνες, μ.ο. 0,357)
ΑΟ Κύμης (Γ' Εθνική σε 13 αγώνες, μ.ο. 0,384)
Πανελευσινιακός (Γ' Εθνική σε 13 αγώνες, μ.ο. 0,384)
6 γκολ
Ολυμπιακός (Σούπερ Λίγκα σε 20 αγώνες, μ.ο. 0,3)
Αγροτικός Αστέρας (Γ' Εθνική σε 14 αγώνες, μ.ο. 0,428)
Εθνικός Φιλιππιάδας (Γ' Εθνική σε 14 αγώνες, μ.ο. 0,428)
7 γκολ
Χανιά (Football league σε 16 αγώνες, μ.ο. 0,437)
Νίκη Βόλου (Football league σε 16 αγώνες, μ.ο. 0,437)
Ιωνικός (Γ' Εθνική σε 13 αγώνες, μ.ο. 0,538)
ΑΕΚ (Γ' Εθνική σε 13 αγώνες, μ.ο. 0,538)
Αστέρας Βάρης (Γ' Εθνική σε 13 αγώνες, μ.ο. 0,538)
8 γκολ
ΠΑΟ Βάρδας (Γ' Εθνική σε 14 αγώνες, μ.ο. 0,573)
Ατσαλένιος (Γ' Εθνική σε 13 αγώνες, μ.ο. 0,615)
Κισσαμικός (Γ' Εθνική σε 13 αγώνες, μ.ο. 0,615)
9 γκολ
Ηρακλής Ψαχνών (Football league σε 16 αγώνες, μ.ο. 0,562)
Πανσερραϊκός (Γ' Εθνική σε 14 αγώνες, μ.ο. 0,642)

Δημήτρης Θεοδώρου Infootball.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: