ΣΙΝΕ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Πενιχρές οι πωλήσεις της πρώτης Κυριακής των εκπτώσεων!

"Ο τζίρος της Κυριακής για άλλη μία φορά δεν εντυπωσίασε"...
Η πρεμιέρα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων με εκπτώσεις, για το 2014, έφερε...

περιορισμένες πωλήσεις, που δεν διαφέρουν από οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας. Ωστόσο οι αντιδράσεις δεν προκάλεσαν πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Οι καταναλωτές, σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο, φαίνονται φειδωλοί στις αγορές, περιμένοντας να αξιοποιήσουν τις εκπτώσεις όταν εισπράξουν τον επόμενο μισθό τους.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης:
"...Οι μικρομεσαίοι έμποροι και εμποροϋπάλληλοι στο λιανικό εμπόριο τη Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ασχολήθηκαν μόνο με τα μαγαζιά και τους πελάτες τους, σεβάστηκαν το νόμο και τις αποφάσεις των συναδέλφων τους, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών συλλόγων, επέλεξε τη σοβαρή και υπεύθυνη εκπροσώπηση, προστατεύοντας την εικόνα της τοπικής αγοράς της πόλης τους.

Η πρώτη και μόνη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων με ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, σε συνδυασμό με την Παρασκευή του Αγίου Αντωνίου και το Σάββατο του Αγίου Αθανασίου, συνέθεσαν ένα ενδιαφέρον τριήμερο εμπορικής κίνησης, κυρίως λόγω των δώρων, των δύο συνεχόμενων ονομαστικών εορτών.

Ο τζίρος της Κυριακής για άλλη μία φορά δεν εντυπωσίασε, αφού δεν διέφερε σε πωλήσεις από μια καθημερινή, ενώ από την έναρξη των εκπτώσεων μέχρι σήμερα, είναι εμφανές ότι για τις προσωπικές τους αγορές, οι καταναλωτές περιμένουν την επόμενη πληρωμή του μισθού και της σύνταξης τους, στο τέλος του μήνα.

Η πρώτη εβδομάδα της περιόδου των εκπτώσεων που μόλις ολοκληρώθηκε κινήθηκε περίπου στα περσινά επίπεδα και μπορεί να είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αλλά τουλάχιστον οι πρώτες ενδείξεις επισκεψιμότητας είναι σχετικά ενθαρρυντικές και ευελπιστώ, τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές, κατά τη μακρά διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, να μείνουμε ικανοποιημένοι...".

livester.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: