ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Οι ημερομηνίες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στις 27 Μαΐου θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στα ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ο Κ. Αρβανιτόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να...
διεξαχθούν οι Πανελλαδικές πριν από τις ευρωεκλογές. Την ενημέρωση αυτή έκανε στους καθηγητές της ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ για θέματα που αφορούν στον κλάδο. Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να μάθουν την ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών, καθώς τόσο στα σχολεία όσο και στα φροντιστήρια κυκλοφορούσε ευρέως η πληροφορία ότι θα ξεκινούσαν στις 5 Μαΐου, λόγω της διενέργειας των ευρωεκλογών, αλλά ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου. 
Πέρυσι οι εξετάσεις είχαν αρχίσει στις 17 Μαΐου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τον επόμενο μήνα θα κληθούν να συμπληρώσουν την Αίτηση - Δήλωση για την επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας που επιθυμούν να εξεταστούν σε πανελλαδικό επίπεδο ή του μαθήματος επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» που επιθυμούν να εξεταστούν επίσης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές που θα υποβάλουν στο σχολείο τους Αίτηση - Δήλωση στην προθεσμία αυτή θα δηλώσουν:
το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας που θα εξεταστούν πανελλαδικά
αν θα εξεταστούν πανελλαδικά και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
αν θα εξεταστούν σε κάποιο ή κάποια από τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική)
αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές (δεν έχουν δικαίωμα οι υποψήφιοι των Εσπερινών ΓΕΛ)
αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού
αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Οι απόφοιτοι υποβάλλουν επίσης Αίτηση - Δήλωση υποψηφιότητας στο ίδιο χρονικό διάστημα στην οποία θα δηλώνουν επιπλέον και την Κατεύθυνση στα μαθήματα της οποίας επιθυμούν να εξεταστούν.

Η Αίτηση - Δήλωση υποψηφιότητας θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείαςhttp://www.minedu.gov.gr/exams. Η υποβολή της θα γίνει στο Λύκειο ηλεκτρονικά. Για τον τρόπο και τη διαδικασία υποβολής της θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση.

Η αίτηση αυτή του υποψηφίου είναι δεσμευτική και δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση. Αν ο υποψήφιος δεν πάρει μέρος στην εξέταση μαθήματος κατεύθυνσης, γενικής παιδείας ή επιλογής που επέλεξε να εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο, τότε θεωρείται ότι εξετάστηκε στο συγκεκριμένο μάθημα και πήρε γραπτό βαθμό μηδέν (0).

Εθνος
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: