ΣΙΝΕ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Προφυλακιστέοι Γερμενής και Ηλιόπουλος

Στη φυλακή με την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, οδηγούνται οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μετά τις...
μαραθώνιες απολογίες τους, με απόφαση των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκιση, στους συγκεντρωμένους έξω σπό το δικαστικό μέγαρο, οι τελευταίοι ξέσπασαν σε συνθήματα αποδοκιμασίας κατά των δικαστών, των δημοσιογράφων και του πρωθυπουργού.

Οι δυο βουλευτές απολογούνταν από το πρωί του Σαββάτου ενώπιον των ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου και παρουσία του εισαγγελέα κ. Ισίδωρου Ντογιάκου. Ο Γ. Γερμενής παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί 7 ώρες, ενώ ο συνάδελφός του Π. Ηλιόπουλος, για τουλάχιστον 5 ώρες. Σε λίγη ώρα πρόκειται να γίνει γνωστή η κρίση των δικαστών για την περαιτέρω τύχη τους.

Ο τρίτος βουλευτής, Στάθης Μπούκουρας που είχε κληθεί το Σάββατο, σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, τελικώς θα απολογηθεί στις 10.00 το πρωί της Κυριακής, λόγω κόπωσης των δικαστών.

Στο υπόμνημά του, σύμφωνα με πληροφορίες , ο Π. Ηλιόπουλος αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται. Υποστηρίζει επίσης, ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται προσωπικά στον ίδιο ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται «δεν συγκεκριμενοποιούνται σε κανένα πραγματικό γεγονός και δεν υποστηρίζονται επίσης από κανένα άλλο στοιχείο».

Σε ότι αφορά την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Ε' , ο οποίος αναφέρει ότι τόσο ο Π. Ηλιόπουλος όσο και ο Γ. Γερμενής «διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή συγκρότηση της «Χρυσής Αυγής» και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως σκοπός της οποίας ήταν εξαρχής η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», ο Π. Ηλιόπουλος υποστηρίζει στο υπόμνημα του, ότι στην κατάθεσή του ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις «που να συνιστούν εμπλοκή του σε επιχειρησιακή συγκρότηση της οργάνωσης ή να αποδεικνύουν «την με οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης».

Τέλος ο Π. Ηλιόπουλος απορρίπτει την κατηγορία ότι ο ίδιος είναι ναζιστής αρνείται ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι «εγκληματική οργάνωση» και προσθέτει ότι «δεν υφίστανται, ούτε τάγματα εφόδου, ούτε νεοσύλλεκτοι».

Κατηγορηματικά αθώος δηλώνει, στο δικό του υπόμνημα, κατα τις ίδιες πληροφορίες, και ο Στ. Μπούκουρας.

Υποστηρίζει ότι «η δίωξη του είναι πολιτική» και ότι «βάλλεται στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του». Επίσης αναφέρει ότι ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο.

Ο Στ. Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».

Νωρίτερα είχε φθάσει έξω από το δικαστικό μέγαρο και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ευελπιστούμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη σήμερα θα σταθεί στο ύψος της και δεν θα υποκύψει στις παράνομες πολιτικές πιέσεις», ενώ πρόσθεσε:

«Οι μόνοι που σύρονται σε ανακρίσεις και σε παράνομες φυλακίσεις είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής».
ethnos.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: