ΣΙΝΕ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Αλλοδαποί εμφανίζονταν ως κωφάλαλοι για να βγάλουν ελληνικές ταυτότητες!

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας 45χρονος ημεδαπός και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 37 ετών, ενώ αναζητείται ένας 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για...
σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία πιστοποιητικών, ψευδή κατάθεση και υφαρπαγή ψευδούς δηλώσεως κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο συλληφθέντες εμφανίστηκαν πριν λίγες μέρες στο Γραφείο Ταυτοτήτων του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, προκειμένου να εκδοθεί Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας στον αλλοδαπό, ο οποίος παρίστανε τον κωφάλαλο.

Για τον σκοπό αυτό επέδειξε βεβαίωση Νοσοκομείου και πιστοποιητικό γέννησης Δήμου, ενώ ο ημεδαπός παρευρισκόταν ως μάρτυρας. Ωστόσο, μετά από έλεγχο των δικαιολογητικών διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν πλαστά και έτσι συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Αμαρουσίου, ο 54χρονος αναζητούμενος ημεδαπός κατάρτιζε πλαστά δικαιολογητικά ή αγόραζε γνήσια από ΡΟΜΑ, με τα οποία εφοδίαζε αλλοδαπούς, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για την έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας. Οι αλλοδαποί για να μην γίνουν αντιληπτοί, καθόσον δεν ομιλούσαν την ελληνική γλώσσα, εφοδιάζονταν από τον 54χρονο με πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις από τις οποίες προέκυπτε ότι ήσαν κωφάλαλοι.

Μέχρις στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι με αυτή τη μέθοδο έχουν εκδοθεί τέσσερα Δελτία Ταυτότητας, ενώ έχουν αποπειραθεί να υφαρπάξουν άλλα δύο.

Σε βάρος του 54χρονου έχει σχηματισθεί δικογραφία για παρόμοια αδικήματα, την 26-6-2013 από το Τ.Α. Γαλατσίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

directNEWS.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: