ΣΙΝΕ

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Εσείς... λούζετε σωστά τα μαλλιά σας;

Μπορεί μετά από τόσα χρόνια πρακτικής να νομίζετε ότι το λούσιμο των μαλλιών σας, σας έχει γίνει δεύτερη φύση, ωστόσο οι ειδικοί είναι της άποψης ότι ενδέχεται να κάνετε λάθος.
Όσο κι αν θα θέλαμε να κατηγορήσουμε τις διαφημίσεις σαμπουάν για...

τη διδαχή κακών συνηθειών, η αλήθεια είναι ότι κάθε γυναίκα θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αρκετά από τα λάθη που κάνει κατά το λούσιμο.

Δε χρειάζεται να φοβάστε, ωστόσο, για τις συνέπειες των λαθών αυτών, καθώς ηΜαρία Ντελ Ρούσο, συντάκτρια της ιστοσελίδας PopSugarBeauty, σας δίνει 6σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μάθετε να λούζεστε σωστά:

1. Ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας με νερό πριν βάλετε σαμπουάν και αρχίσετε να τρίβετε. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει καλά τα μαλλιά σας από τις σαπουνάδες.

2. Αποφύγετε να μαζεύετε τις άκρες των μαλλιών σας προς την κορυφή του κεφαλιού σας, καθώς έτσι μπερδεύονται και δημιουργούνται κόμποι.

3. Να λούζετε απαλά τα μαλλιά σας και με τα ακροδάχτυλά σας να κάνετε απαλό μασάζ στο κεφάλι σας για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

4. Δεν υπάρχει λόγος να περνάτε τα μαλλιά σας 3 "χέρια" σαμπουάν κάθε φορά που λούζεστε, εκτός κι αν είναι υπερβολικά βρώμικα.

5. Καλό θα ήταν να λούζεστε λιγότερο τακτικά – όχι πάνω από 2 φορές την εβδομάδα – καθώς τα έλαια στο τριχωτό της κεφαλής κάνουν πολύ καλό στα μαλλιά.

6. Οι γυναίκες που έχουν σγουρά, άγρια ή ξηρά μαλλιά, θα έπρεπε να λούζονται κανονικά με μαλακτικό μαλλιών, ώστε να τα βοηθήσουν να διατηρήσουν την υγρασία τους, καθώς πολλά σαμπουάν περιέχουν σκληρά χημικά, τα οποία απομυζούν την υγρασία από τα μαλλιά.

directNEWS.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: