ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Άσκηση «Καταρράκτης»: Έλληνες και Αμερικανοί κομάντος συνεργάζονται και εντυπωσιάζουν (φωτογραφίες)

Οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις θα συνεκπαιδευτούν για πρώτη φορά με τα νέα αεροσκάφη ειδικών επιχειρήσεων MC-130J Commando II, καθώς και... με τα CV-22 OspreyΠλημμύρισε από κομάντος η περιοχή των Μεγάρων τις τελευταίες ημέρες, καθώς από τις 5 Ιανουαρίου πραγματοποιείται εκεί η στρατιωτική άσκηση «Καταρράκτης» (Cascade Gambit) με την συμμετοχή τμημάτων των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και του αμερικανικού 352d Special Operations Group.

Η άσκηση που θα διαρκέσει ως τις 19 Ιανουαρίου έχει ως αντικείμενα εκπαίδευσης την εκτέλεση αλμάτων ημέρα και νύχτα, τη συσκευασία και ρίψη ελαστικής λέμβου ημέρα και νύχτα καθώς και τη συσκευασία και ρίψη φόρτου διαφόρων τύπων ημέρα και νύχτα. Το προσωπικό του 352d SOG συμμετέχει στη συνεκπαίδευση με τα νέα του αποκτήματα, συγκεκριμένα με 3 αεροσκάφη ειδικών επιχειρήσεων MC-130J Commando II και 3 αεροσκάφη κάθετης από/προσγείωσης CV-22Β Osprey (τα οποία αντικατέστησαν τα MC-130H Combat Talon II και ελικόπτερα MH-53 Pave Low, αντίστοιχα).

Οι δραστηριότητες αυτές κρίνονται ιδιαιτέρως ωφέλιμες και για τις δύο πλευρές. Για τη μεν ελληνική φυσικά, επειδή έρχεται σε επαφή με εμπειροπόλεμες δυνάμεις εξοπλισμένες με μέσα τελευταίας τεχνολογίας, για τη δε αμερικάνικη διότι δίνεται η ευκαιρία στο προσωπικό της να εξασκηθεί ξανά σε διαφορετικά περιβάλλοντα μετά από πολυετή προσήλωση στα ξηρά και άνυδρα θέατρα επιχειρήσεων του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Ταυτόχρονα, η μία πλευρά έχει την δυνατότητα να γνωρίσει τις ιδιαίτερες τακτικές και τεχνικές της άλλης.

Οι φωτογραφίες από τις περιοχές άσκησης (Μέγαρα, Ελευσίνα, Πεδίο Βολής Καράβια) είναι άκρως εντυπωσιακές.


















protothema.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: