ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Όταν θέλουν (και δεν θέλουν)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΖΗΤΟΥΝ εκλογές. Κανένας τους δεν τις θέλει! Οι «μεν» κρατούν την παράδοση, οι «δε» αμύνονται κι όλοι μαζί χουφτώνουν τα προνόμια και το παραδάκι. Παλιοί, καινούριοι και μελλοντικοί. Εξασφαλισμένα δια νόμου (και)...

για καιρούς χαλεπούς. Δες τους πόσο υπολογισμένα «κινούνται» οι πολιτικοί μας για τον πιο σύντομο δρόμο για την έδρα. Μέτρα την αγωνία τους. Καμάρωσέ τους στο καθημερινό πολιτικό αλισβερίσι. Με την πραμάτεια στο δισάκι και το κεφάλι άδειο από ιδεολογία.

ΑΥΤΑ προβλέπουν τα πολιτικά μας ήθη και δεν αλλάζουν αύριο. Δεν καταλαβαίνει από αλλαγές το «Σύστημα», δομημένο σε δεκαετίες από «ιδεολόγους» που επιμένουν. Τότε για να το φτιάξουν, σήμερα μην το αποικοδομήσουν. Αμύνονται για το «καλλιτέχνημά» κι ας πιάσουμε μερικές παραμέτρους. Με δεσπόζουσα την αναζήτηση του βολέματος (ενίοτε στις παρυφές της πολιτικής αλητείας) και κρυφή τη σφραγίδα των κατασκευαστών.

ΤΑ πιο απλά πράγματα, με δαιδαλώδεις νόμους. Και με χίλια παραθυράκια. Δεν ήθελαν το κάρο να κινηθεί ρούπι κι άλλοτε το’ καναν πύραυλο. Όταν ήθελαν, κι αυτό διατυπώνεται με την κομψή φράση «πολιτική βούληση».

ΣΟΦΙΣΤΗΚΑΝ τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Τον εφαρμόζουν με…ζέση, συνέπεια και αυστηρότητα. Γιατί; Γιατί αφορά τους ίδιους και κάλλιο γαϊδουρόδενε…

ΗΘΕΛΑΝ να «καθαρίσουν» τη Χ. Α. και…πάνε καλά. Το αποφάσισαν οι σημερινοί της παράταξης που είχε αφήσει τον Γρ. Λαμπράκη στα δόντια των λύκων. Με την αστυνομία στο κόλπο(!) και τους αστυνομικούς-αγαλματάκια μέχρι να κάνουν οι Γκοτζαμάνηδες τη «δουλειά» τους.

ΤΙ άλλο ΔΕΝ θέλουν; Να βγάλουν άκρη με τις λίστες (Λαγκάρντ κ.ά.). Τι κάνουμε μη φανεί ποιοι είχαν αλισβερίσι με την Ελβετία; Αφήνουμε 10-15 ανθρώπους να παλεύουν με τα ονόματα και το χρόνο. Το ΣΔΟΕ δεν «προκάνει», το ταμείο άδειο. Οι «πατριώτες» ήρεμοι μέχρι να’ ρθει η σειρά τους για αποκαλύψεις και κωδικούς, κι ως τότε ποιος ζει και ποιος…Κάτι θα βρεθεί να φρενάρει περαιτέρω τους ελέγχους, κάτι θα σοφιστούν οι εθνοπατέρες μας. Γιατί; Γιατί και κάποιοι από δαύτους έχουν αδήλωτα σπίτια «έξω» και βουλευτική αποζημίωση (έτσι λένε τον μισθό τους) «μέσα».

ΤΙ άλλο «δεν θέλουν», μη χάσουν ψήφους; Να νομοθετήσουν για το σκουπιδαριό των δρόμων, με πρόστιμο στους ρυπαντές όπως στους…καπνιστές.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: