ΣΙΝΕ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΓΡΕΒΕΝΑ - Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούνταν στην προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εξωτερικό της χώρας. Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη της ομάδας, οι οποίοι...
κατελήφθησαν να προωθούν στο εξωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Συνελήφθησαν χθες (25-01-2014) το βράδυ, από αστυνομικούς Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πολυνερίου Γρεβενών, στην Εθνική Οδό Γρεβενών – Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, ένας 37χρονος, υπήκοος Πακιστάν και ένας 26χρονος, υπήκοος Αφγανιστάν για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα διαπιστώθηκε ότι, οι οδηγοί αυτών μετέφεραν μη νόμιμους μετανάστες προς το εξωτερικό της χώρας και συγκεκριμένα προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό την Ιταλία, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ειδικότερα, στο πρώτο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 37χρονος, και ήταν ιδιοκτησίας του, επέβαιναν τέσσερα άτομα δύο (2) εκ των οποίων μη νόμιμοι μετανάστες (ένας 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν και ένας 17χρονος υπήκοος Σομαλίας), ενώ στο δεύτερο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος, επέβαιναν τέσσερα άτομα, δύο (2) εκ των οποίων ομοεθνείς του, μη νόμιμοι μετανάστες (ένας 20χρονος και ένας 17χρονος).

Όπως διαπιστώθηκε το χρηματικό ποσό που κατέβαλε έκαστος από τους μεταφερόμενους ήταν τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ, μέρος των οποίων θα εισέπρατταν οι συλληφθέντες.

Από τη αξιοποίηση των στοιχείων της ενδελεχούς έρευνας προέκυψε ότι, οι δυο (2) αλλοδαποί δράστες συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με άλλα άτομα που δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα, που σκοπό είχε τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών προς το εξωτερικό.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
έξι κινητά τηλέφωνα
το χρηματικό ποσό των 1295€

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.


greveniotis.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: