ΣΙΝΕ

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Έτοιμες και νέες κλήσεις για τα εξοπλιστικά με μίζες!!!

Έρχονται ραγδαίες ποινικές εξελίξεις στο μεγάλο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Αποστέλλονται άμεσα κλήσεις σε απολογία στους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και του ΓΕΣ που έδωσε ο...

μεσάζοντας Πάνος Ευσταθίου.

Δύο απόστρατους αξιωματικούς «έδωσε «και ο έτερος μεσάζοντας εταιρείας όπλων, που προφυλακίστηκε, Δημήτρης Παπαχρήστος. Οι απαντήσεις που έδωσε στα καίρια ερωτήματα του ανακριτή διαφθοράς κρίθηκαν εντελώς αόριστες.

Σύμφωνα με τις ομολογίες οι εμπλεκόμενοι στρατιωτικοί έκαναν ακόμα και τους πληροφοριοδότες σε εταιρείες όπλων για να κλείνουν τις συμβάσεις.

Εισέπρατταν για τις εκδουλεύσεις τους από 150.000-200.000 ευρώ.

Οι μέχρι στιγμής εμπλεκόμενοι στο πάρτι της μίζας ξεπερνούν τους τριάντα.

Και οι δύο μεσάζοντες πάντως που πέρασαν ήδη από το ανακριτικό γραφείο δεν μίλησαν για την πολιτική ηγεσία.

Το μεγάλο στοίχημα αυτή τη στιγμή της Δικαιοσύνης είναι οι συμφωνίες για την επιστροφή στο ελληνικό δημόσιο των εκατομμυρίων των μιζών.

Ήδη ο προφυλακισμένος Αντώνης Κάντας έχει επιστρέψει συνολικά περί τα εννέα εκατομμύρια ευρώ και υπολείπονται ακόμα εφτά.

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
Στο απολογητικό του υπόμνημα ο Πάνος Ευσταθίου που γλύτωσε την προφυλάκιση κυρίως λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει έβαλε στο «κάδρο» των εμπλεκομένων συνολικά δώδεκα στρατιωτικούς.

Αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημα του :
«Περί τα μέσα του έτους 2000, ο Εμμανουήλ Σαρτζετάκης, απόστρατος πλοίαρχος Π.Ν. (εα) και αξιωματικός Υ/Β, ο οποίος από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 μέχρι το 2007 ήταν συνεργάτης/σύμβουλος στην TREDECO για θέματα του Π.Ν., μου έφερε έναν κατάλογο με ονόματα προσώπων, στα οποία η TREDECO έπρεπε κατά προτροπή του υπεύθυνου της STN ATLAS για τα Υ/Β Wolfgang Luebke, να καταβάλει αμοιβές- bonus.

Τα πρόσωπα αυτά ήταν τόσο συνεργάτες της TREDECO, όπως ο ίδιος ο Μανώλης Σαρτζετάκης, ο οποίος έλαβε από εμένα το ποσό των 250.000 ευρώ περίπου, όσο και τρίτοι που είχαν συμβάλει στην ανάληψη των οπλικών συστημάτων από την STN ATLAS, προσφέροντας πληροφορίες και προσωπική εργασία στο ως άνω πρόγραμμα.

Όσον αφορά δε στους τρίτους, στους οποίους κατέβαλα χρήματα, για τα οπλικά συστήματα των Υ/Β καθ’ υπόδειξη της εταιρείας STN ATLAS, ενθυμούμαι χαρακτηριστικά τους εξής:

1) Τον Παναγιώτη Παπαθανασίου (Π.Ν.), ο οποίος έλαβε ποσό 150.000- 200.000 ευρώ περίπου για πληροφορίες που παρείχε στην STN ATLAS σχετικά με ανταγωνίστριες εταιρείες.

2) Τον Κωνσταντίνο Τζιώτη (Π.Ν.), ο οποίος έλαβε ποσό 150.000- 200.000 ευρώ περίπου για τη συνδρομή του στην επιλογή του συστήματος ως εμπειρογνώμων- μηχανικός.

3) Τον Αλέξανδρο Μαδωνή (Π.Ν.), ο οποίος έλαβε ποσό 150.000- 200.000 ευρώ περίπου για την παροχή συμβουλών προς την εταιρεία STN ATLAS.

4) Τον Γιώργο Θεοδωρουλάκη (Π.Μ.- πρώην Α/ΓΕΝ), ο οποίος έλαβε ποσό 300.000 ευρώ περίπου για την παροχή συμβουλών προς την εταιρεία STN ATLAS.

Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου δεν δύναμαι να θυμηθώ άλλα ονόματα. Στο σημείο αυτό, ωστόσο, η έρευνά Σας θα εμπλουτιστεί με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών μου στην Ελβετία και στην Μ. Βρετανία, για το οποίο παρέχω την ανεπιφύλακτη συναίνεσή μου «.

Η ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΑΣΡΑΝΤ»
Σύμφωνα με τον Πανο Ευσταθίου και η μίζα για τα Αsrad καταβλήθηκε κατόπιν εκβιασμού του Αντώνη Κάντα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Πήγα στο γραφείο του και χωρίς περιστροφές μου είπε :
«Εμείς απ’ αυτό το πρόγραμμα τι έχουμε; Όπως θα ξέρεις αυτές οι υπογραφές έχουν κάποιο κόστος. Διαφορετικά ο διαγωνισμός κηρύσσεται ΑΓΟΝΟΣ. Ενημέρωσα την STN ATLAS, τον υπεύθυνο του προγράμματος για την Ελλάδα, Hartmut Patzelt, αναφορικά με τις απειλές του Α. Κάντα» και «καθ’ υπόδειξη του Η. Patzelt καθώς και των συνεργατών του- υπευθύνων της STN ATLAS, Horst Schaeffer και Luitjen Ennenga,εταιρεία συμφωνήθηκε μεταξύ του Α. Κάντα και εμού να λάβει 1% προμήθεια επί του συμβατικού αντικειμένου, τμηματικά βάσει του προγράμματος πληρωμών από ΥΕΘΑ προς STN ATLAS».

Όσο για το ακριβές ποσόν της μίζας » δεν το ενθυμούμαι επακριβώς, διότι αυτό κατεβλήθη τμηματικά και δεν διαθέτω το σύνολο των τιμολογίων της STN ATLAS».

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ …ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
Κατόπιν όμως προτροπής , για άλλη μια φορά της STN ATLAS, δηλαδή των Horst Schaeffer, Luitjen Ennenga και Hartmut Patzelt, έπρεπε να καταβληθούν αμοιβές- bonus τόσο σε συνεργάτες όσο και σε τρίτους που είχαν συμβάλει, προσφέροντας πληροφορίες και προσωπική εργασία για τα Asrad.

Ετσι , συμφωνα πάντα με τον Πάνο Ευσταθίου πληρώθηκαν οι :

* Ευαγγ. Παππάς, απόστρατος, συνεργάτης, ο οποίος έλαβε περίπου 250.000 ευρώ περίπου,

** Γιώργος Σκάρλας (ΕΒΟ), ο οποίος έλαβε ποσό 300.000 ευρώ περίπου για τη διαμεσολάβησή του και επαφές που έκανε υπέρ της STN ATLAS σε πρόσωπα με μεγάλη επιρροή, όπως ήταν ο Π. Νικολαΐδης.

*Ελευθέριος Ψευδοοικονόμου (ΓΔΕ) ο οποίος έλαβε ποσό 100.000 ευρώ περίπου για την παροχή συμβουλών προς την εταιρεία STN ATLAS.

* Ιωάννης Χριστογιάννης (ΓΔΣ), ο οποίος έλαβε ποσό 50.000 ευρώ περίπου για την παροχή συμβουλών προς την εταιεία STN ATLAS.

*Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης(Πρώην Α/ΓΕΣ), ο οποίος έλαβε ποσό 100.000 ευρώ περίπου, επειδή μετά την αποστρατεία του παρεκλήθη, υπό την ιδιότητα του εμπειρογνώμονος στα αντιαεροπορικά όπλα, να εκπονήσει μελέτη εργονομίας και εγκαταστάσεως τουASRAD επί οχήματος 4×4 HUMMER, καθώς επίσης τυχόν βελτιώσεις του ASRAD κατά τη διάρκεια παραγωγής του συστήματος. Οι προτάσεις βελτιώσεων του κ. Παναγιωτάκη υιοθετήθηκαν από την STN ATLASκαι έγιναν κατά την παραγωγή του ASRAD. Εξ’ όσων γνωρίζω έχουν εφαρμοστεί στα ASRAD του Γερμανικού Στρατού.

* Βασίλης Δημητριάδης (Υ/Π), ο οποίος έλαβε ποσό 150.000 ευρώ περίπου για την παροχή συμβουλών προς την εταιρεία STN ATLAS.

* Δημήτριος Τσιλινίκος, ο οποίος έλαβε εν αποστρατεία ποσό 100.000 ευρώ περίπου για την παροχή συμβουλών προς την εταιρεία STN ATLAS.

«Δυστυχώς , επισημαίνει ο Πανος Ευσταθίου, ,με την πάροδο του χρόνου δεν δύναμαι να θυμηθώ άλλα ονόματα»

«ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑ»
Για λόγους ¨ηθικής τάξης¨ όμως ,καταλήγει ο Πανος Ευσταθίου, μίλησε και για ποιά πρόσωπα «ψεύδεται» ο Κάντας.

Ποιά είναι αυτά;
* Οι τραπεζίτες Φάνης Λυγινός και Oswald στους οποίους , υποστηρίζει , «ουδέποτε κατέστησα γνωστό το γεγονός ότι η εταιρεία STN ATLAS που αντιπροσώπευα διενεργούσε επιλήψιμες πληρωμές προς εν ενεργεία στρατιωτικούς».

* Ο δικηγόρος Κυριτσάκας για τον οποίο » επισημαίνω ότι επρόκειτο περί δικηγόρου, μετόχου χρηματιστηριακής εταιρείας και ειδήμονα σε θέματα χρηματιστηριακών επενδύσεων, τον γνώρισα δε κοινωνικά περί τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και μου παρείχε συμβουλές για κάποιο χρονικό διάστημα σχετικά με την επένδυση χρημάτων μου στο χρηματιστήριο στην Ελλάδα»

ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Αναφερόμενος στο πώς καταβάλλονταν οι μίζες ο Παν.Ευσταθίου είπε :

1) Μετά την εκταμίευση της εκάστοτε δόσεως χρημάτων προς την εταιρεία STN ATLAS, τα χρήματα, τόσο της αμοιβής του όσο και αυτά που προορίζονταν για τις αμοιβές συνεργατών του και τρίτων προσώπων, έφευγαν από την Βρέμη Γερμανίας και πήγαιναν στο Λονδίνο σε λογαριασμό της εταιρείας του που αρχικώς έφερε την επωνυμία «TREDECO CONSULTING LIMITED» και εν συνεχεία «DEMTEC Ltd» στην Τράπεζα BARCLAYS.

2) Εν συνεχεία τα χρήματα της TREDECO CONSULTING LIMITED/ DEMTEC στην Αγγλία, τα οποία αποτελούνταν εν μέρει από τις νόμιμες προμήθειές του, εν μέρει από χρηματικά ποσά που προορίζονταν για συνεργάτες μου και τρίτους, φορολογούνταν βάσει της ισχύουσας στην Αγγλία νομοθεσίας γι’ αυτού του είδους τις εταιρείες.

3) Κατόπιν τα χρήματα από την εταιρεία TREDECO CONSULTING LIMITED/ DEMTEC πήγαιναν στην τράπεζα BNP- PARISBAS της Γενεύης στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας συμφερόντων του με την επωνυμία «IRONHELM Ltd».

4) Η «IRONHELM Ltd» διενεργούσε τις διάφορες πληρωμές προς τρίτους, συνεργάτες ή μη, σε λογαριασμούς που αυτοί έδιναν στην εταιρεία και που κατά κανόνα ήταν τραπεζικοί λογαριασμοί εξωτερικού. Τα υπόλοιπα χρήματα που αντιστοιχούσαν στις νόμιμες προμήθειές του εμβάζονταν σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας συμφερόντων του «Pacific Trade and Engineering S.A.» στην BNP-PARIBAS.

«Φρονώ δε πως με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της «IRONHELM Ltd», εισφέρω τα μέγιστα στη διαλεύκανση της παρούσας ποινικής υπόθεσης» λέει χαρακτηριστικά ο Π. Ευσταθίου.



ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: