ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

« Αφιέρωμα στον Θοδωρή Γκόνη»

Η αγάπη για την ποίηση εκκόλαψε,την πρώτη των Αλκυονίδων ημερών, 15-Γενάρη-2014, μουσικό- ποιητικό αφιέρωμα στον ποιητή, συγγραφέα, στιχουργό και θεατράνθρωπο Θοδωρή Γκόνη, στα Γρεβενά!..

Στις 8:30, το βράδυ της Τετάρτης, στο καφέ... «Κρυστάλ», σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, έλαβε χώρα η προγραμματισμένη μουσικό-ποιητική εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στο σύγχρονο ποιητή και στιχουργό.

Η «Διό-σταλτη» ακτινοβολία των Αλκυονίδων ημερών, στο καταχείμωνο του Γενάρη, δημιούργησε μια ατμόσφαιρα πιο ξεκούμπωτη και πιο ανέμελή παρά τις μαύρες πιέσεις της κρίσης.

Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Τσιώτα Παναγιώτα, η οποία καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Η φιλόλογος και δημοσιογράφος Δήμητρα Καραγιάννη ανέλυσε και εμβάθυνε στο τελευταίο έργο του συγγραφέα- ποιητή «Ο ύπνος της Ανδριανουπόλεως».

Η πρώην αντιδήμαρχος Κοζάνης και «ή συνήθως ύποπτη για κάθε πολιτιστική δραστηριότητα στην όμορη πόλη της Κοζάνης» Τάσα Σιώμου, όπως την απεκάλεσε η πρόεδρος του Ε/Ε., ανέλυσε το ιδεολογικό- πολιτικό υπόβαθρο του ποιητικού λογοτεχνικού έργου του Γκόνη.

Η Κική Ευταξία και η Ανθή Τσιάλτα από τη θεατρική ομάδα των «Άστεγων» ανέγνωσαν με ορθοφωνία και αρμονία πεζά κείμενα και ποιήματα από το συνολικό έργο.

Η Στέλλα Παπαλάμπρου με την όμορφη, αισθαντική φωνή της, ο αριστοτέχνης σολίστας Δημήτρης Λάππας και ο Μάριος Μακρής με τις μουσικές συγχορδίες τους συνέβαλλαν στην ανείπωτα όμορφη τελετουργία της εκδήλωσης.

Οι ακροατές συν αποκόμισαν τα μηνύματα ανθρώπινης ουσίας της ποιητικής άρθρωσης του δημιουργού, τα οποία με μαγικό τρόπο τα εκμαίευσαν από τις μαγικές ενθυλακώσεις τους οι συντελεστές της εκδήλωσης.

Κοινή διαπίστωση δημοσιογράφων και λοιπών παρευρισκομένων ήταν πως, ήταν ένα αφιέρωμα εξαιρετικό που κράτησε καθολικό και αμείωτο το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων, παρά την απουσία του ποιητή…

Η απροσπέλαστη ομίχλη που δημιουργήθηκε προ των τούνελ και η αστάθεια του «υποζυγίου» του ποιητή στο γλιστερό υπόστρωμά της Εγνατίας οδού, μας στέρησαν της φυσικής του παρουσίας!..

Ευτυχισμένη στιγμή για όσους βρέθηκαν στην ζείδωρη ατμόσφαιρα του «Κρυστάλ». Γιατί ήταν μια στιγμή πολύτιμη και σπάνια που την έχει βάλει στο αρμάρι της η Μνημοσύνη!..
    Ζαγκανίκας Σίμος





ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: