ΣΙΝΕ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο δάσκαλος που έγινε “ήρωας”. Δείτε τι έκανε για να συμπαρασταθεί σε μαθητή του!

Ένα είδος εθνικού ήρωα έγινε ο ιρανός δάσκαλος Αλί Μοχαμαντιάν, ο οποίος αφού παρατήρησε ότι μαθητής του είχε πέσει θύμα χλεύης επειδή είχε... χάσει τα μαλλιά του λόγω μιας σπάνιας ασθένειας, αποφάσισε να του συμπαρασταθεί. Έτσι ένα πρωί εμφανίστηκε ξαφνικά στην τάξη με ξυρισμένο κεφάλι μπροστά στους μαθητές του που χλεύαζαν τον μαθητή με το πρόβλημα.

Μάλιστα οι μαθητές που κορόιδευαν τον οκτάχρονο Μαχάν Ραχιμί, ακολουθώντας το παράδειγμα του δασκάλου, ξύρισαν μέσα σε λίγες ημέρες κι εκείνοι τα κεφάλια τους. Ο Μοχαμαντιάν, ο οποίος διδάσκει στο δημοτικό σχολείο Sheikh Shaltoot στο Marivan, μια κουρδική πόλη στα δυτικά του Ιράν , έχει γίνει πλέον εθνικός ήρωας.

Ο πρόεδρος Χασάν Ρουχανί τον φώναξε για να τον επαινέσει, η κυβέρνηση πρόσφερε οικονομική στήριξη για τη θεραπεία του παιδιού και η ιστορία ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας. “Είμαι τόσο χαρούμενος που η ιστορία αυτή έχει αγγίξει πολλές καρδιές και οι άνθρωποι αντέδρασαν με εξαιρετικά θετικό τρόπο”, είπε ο 45χρονος δάσκαλος τηλεφωνικά από το Μαριβάν στην εφημερίδα Guardian. “Όλοι τώρα στο σχολείο θέλουν να ξυρίσουν το κεφάλι τους.”.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, Μοχαμαντιάν δημοσίευσε στο Facebook μια φωτογραφία του με τον 8χρονο. “Τα κεφάλια μας είναι ευαίσθητα στα μαλλιά”, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο. Αυτή η φωτογραφία ήταν που έκανε γνωστή παντού την ιστορία. Όπως είπε ο δάσκαλος, ο Μαχάν είχε απομονωθεί αφότου έχασε τα μαλλιά του και είχε χάσει το χαμόγελο του. “Για αυτό ξύρισα το κεφάλι μου, για να τον φέρω στο σωστό δρόμο”, δήλωσε.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Ραζί στην Τεχεράνη δήλωσαν στην κρατική τηλεόραση ότι ο Mahan είχε προβλήματα με το ανοσοποιητικό του σύστημα, αλλά δεν έχουν καταφέρει να διερευνήσουν την ακριβή φύση της ασθένειάς του. Oι γιατροί στην Τεχεράνη έχουν στείλει δείγματα στη Γερμανία αναμένοντας μια πιθανή διάγνωση.

Ο Μοχαμαντιάν έχει 23 χρόνια διδακτική εμπειρία και έχει δύο κόρες και ένα γιο. “Σε μέρη όπως η Συρία και το Ιράκ ή το Σουδάν, παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα και σε μέρη όπως το Πακιστάν και η Ινδία Η παιδική εργασία είναι διαδεδομένη. Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για τις τρομακτικές δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε καθημερινή βάση”, είπε στην Γκάρντιαν.




makeleio.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: