ΣΙΝΕ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

KAΣΤΟΡΙΑ - Μη αναμενόμενη η "γκέλα" της καθημερινής εφημερίδας "Ορίζοντες", ίσως, όμως, μελλοντικά να ακολουθήσουν κι άλλες!!!

"Συνεργασία Δήμου Καστοριάς με
αγνώστους"!!!
Με "αντιαθλητικό φάουλ" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στην ποδοσφαιρική
ορολογία και όχι μόνο το δημοσίευμα της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2014 της καθημερινής εφημερίδας "Ορίζοντες" με αριθμό...
φύλλου 5911, που υπογράφει ο υπεύθυνος έκδοσης κ. Σταύρος Ευαγγελίδης αναφορικά με τη χορηγία του Δήμου Καστοριάς σε ανώνυμο-αμφιλεγόμενο Blog που δεν πληρεί (το ορθόν είναι πληροί) τον νόμο περί τύπου!, με τυχαίο τίτλο: "Συνεργασία Δήμου Καστοριάς με
αγνώστους".
Στη σελίδα 6, λοιπόν, της εφημερίδας, ο κ. Ευαγγελίδης, όπως αναφέρει, διαπιστώνει με λύπη του κάποια τοπικά φαινόμενα παράξενων χορηγιών που "ανοίγουν την όρεξη" για αρνητικά σχόλια πολιτών στον τομέα της ενημέρωσης από πλευράς τοπικού τύπου. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο του Καρναβαλιού Καστοριάς (Ραγκουτσάρια), ο Δήμος Καστοριάς φαίνεται (σύμφωνα πάντα με τον κ. Ευαγγελίδη) να ήταν χορηγός σε ζωντανή αναμετάδοση των Ραγκουτσαριών από την οδό Μητροπόλεως. Όπως φαίνεται ολοκάθαρα στη φωτογραφία η οποία είναι PrtScn από υπολογιστή και δημοσιεύει η συγκεκριμένη εφημερίδα, έχει δοθεί χορηγία σε ανώνυμο τοπικό blog από τον Δήμο Καστοριάς.

Μέχρι εδώ κ. Ευαγγελίδη καλά...

Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, πιο κάτω, ως εφημερίδα, αν τα κονδύλια που διαχειρίζονται κάποιοι τοπικοί άρχοντες και τα οποία προέρχονται από τις τσέπες του καθενός μας με δυσκολία, θα έπρεπε να πηγαίνουν σε ανώνυμα-αμφιλεγόμενα-ερασιτεχνικά blogs, με αποτέλεσμα νόμιμες επιχειρήσεις της Καστοριάς, δραστηριοποιούμενες στον χώρο των μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με δυσκολία να ανταποκρίνονται στις πάσης φύσεως υποχρεώσεις τους!, ενώ επικεντρώνετε την αναφορά σας και στο μήπως έτσι δημιουργούνται πελατειακές σχέσεις που εξυπηρετούν καταστάσεις ελέω επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.
Πιο κάτω δε στο δημοσίευμά σας, μεταξύ άλλων, πλην των χρημάτων που αφήνετε να εννοηθεί ότι χάνει η εφημερίδα σας από τέτοιες ενέργειες του Δήμου, αναδεικνύεται το θέμα και ως πολιτικό, καθότι εκτός από την οικονομική στήριξη (;) που πιθανόν να προσφέρει, καλύπτει πολιτικά και υποστηρίζει με τη βαρύτητα του ονόματός του "ερασιτέχνες" αγνώστων προθέσεων και προέλευσης.
Επιπλέον, περιγράφετε κ. Ευαγγελίδη τη σχέση που θα έπρεπε να έχει ο Δήμος με κάποιο νόμιμο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης και όχι με ανώνυμα blogs, και ότι κάτι τέτοιο πλήττει συνολικά τον Τύπο της Καστοριάς, ενώ, κλείνοντας, λυπάστε και καταδικάζετε τη στάση του Δήμου, θεωρώντας την απαξιωτική.

Και μέχρις εδώ, καλά, κ. Ευαγγελίδη...

Όμως, πριν λυθεί το χέρι σας και αρχίσετε να γράφετε, εκτοξεύοντας "πυρά" κατά του Δήμου Καστοριάς αλλά και οποιουδήποτε άλλου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για κάτι που έλεγαν οι παππούδες μας, σε κάποιον "τρέφοντα έρωτα" για τη δημοσιογραφία: "παιδί μου, πριν βάλεις τη γλώσσα σου η την πένα σου στη...χολή, σκέψου πρώτα, ψάξε, ερεύνησε, κι εφόσον συγκεντρώσεις στοιχεία και αποδείξεις, τότε κάνε ότι είναι να κάνεις με τόλμη και οργή", κάτι που εμείς, άλλωστε, ακολουθήσαμε πιστά στη ζωή μας, ενώ εσείς κ. Ευαγγελίδη, απ΄ότι φαίνεται, παρά το γεγονός ότι κόπτεστε για δημοσιογράφος, ως οφείλατε μάλιστα, δεν κάνατε, "σπέρνοντας χολή".
Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε λοιπόν να κάνετε κ. Ευαγγελίδη, ήταν, να ψάξετε σε τι μέγεθος και σε ποιον απευθύνεται αυτή η χορηγία του Δήμου Καστοριάς. Αν αφορά χρήματα, όπως λέτε, που εσείς και οι συνάδελφοί σας χάνετε, ή χάσατε.
Εμείς οι ανώνυμοι-αμφιλεγόμενοι bloggers (όπως μας χαρακτηρίζετε στο "άρθρο" σας) κ. Ευαγγελίδη, και χωρίς να διαθέτουμε καμία δημοσιογραφική ταυτότητα, ψάξαμε, ερευνήσαμε, και μάθαμε τη ακριβώς σήμαινε η συγκεκριμένη "χορηγία"....η προσπάθεια αυτή αφορά τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Τσαρσί" και είχε (έχει) να κάνει με την προβολή των Ραγκουτσαριών στα πέρατα της γης και με ελάχιστο αντίτιμο (κόστος) από το Δήμο Καστοριάς της τάξης των λίγων λίτρων κρασιού προς το σύλλογο, κρασί, άλλωστε, που διανεμήθηκε στον κόσμο, ντόπιους και ξένους, δωρεάν.

Σε ένδειξη, λοιπόν, ευγνωμοσύνης προς τον Δήμο Καστοριάς για την όλη συνεργασία κατά τη διάρκεια όλου του εορταστικού δωδεκαημέρου αλλά και την παραχώρηση της πλατείας Ομονοίας προς τον σύλλογο "Τσαρσί", αναγράφηκε στις κάμερες που τοποθετήθηκαν επί της οδού Μητροπόλεως, η προσφορά αυτή του Δήμου ως χορηγία, διότι η χορηγία δεν μεταφράζεται πάντα σε χρήματα! Η τοποθέτηση κάμερας κατά την περίοδο των Ραγκουτσαριών από το σύλλογο "Τσαρσί" δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο καθώς εδώ και 3 χρόνια σε συνεργασία με την εφημερίδα "ΣΕΝΤΡΑ" τοποθετεί κάμερες επί της οδού Μητροπόλεως και προβάλει μέσο διαδικτύου σε όλο τον κόσμο το γεγονός αυτό.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνά μας ο μόνος "χορηγός" της υπόθεσης είναι η εταιρεία πληροφορικής Byte 1 η οποία σε συνεργασία με το σύλλογο "Τσαρσί" τοποθέτησε τις κάμερες και της υποστήριξε τεχνικά χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ αλλά μόνο την αναγραφή της επωνυμίας κάτω από τις κάμερες.
Άν ωστόσο, κ. Ευαγγελίδη, φροντίζατε πριν εξ απολύσετε "μύδρους" προς πάσα κατεύθυνση να ενημερωθείτε για το ποιόν αυτής της χορηγίας (όπως κάναμε εμείς), τότε πιστεύω, ότι δεν θα...χαλούσατε φαιά ουσία για να γράψετε ότι γράψατε, και το σημαντικότερο, δεν θα χαρακτηρίζατε "ανώνυμο-αμφιλεγόμενο blog όλες τις σελίδες (μεταξύ αυτών και το zougla.gr) οι οποίες αναμετέδωσαν την εικόνα από τις κάμερες του συλλόγου “Τσαρσί” σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Τέλος θα θέλαμε κ. Ευαγγελίδη, να σας ενημερώσουμε, ότι δεν απαιτούμε να επανέλθετε για χάρη μας με νέο σας δημοσίευμα ως το "ανώνυμο-αμφιλεγόμενο blog", αλλά, καλό θα είναι από πλευράς σας, να ρωτήσετε τον Δήμο Καστοριάς πόσο του κόστισε αυτή η χορηγία, έτσι προς αποκατάσταση της αλήθειας. Κλείνοντας θα σας προτείναμε, άλλη φορά να είστε πιο προσεκτικός, γιατί η δημοσιογραφία κ. Ευαγγελίδη, όπως έλεγαν οι παλιοί είναι...τέχνη!!!

ΥΓ. Σας παραθέτουμε πιο κάτω, ενδεικτικά, κάποια από τα link (που εσείς κ. Ευαγγελίδη
τα ονομάζετε, "ανώνυμο-αμφιλεγόμενο blog) που πρόβαλαν τα Καστοριανά
Ραγκουτσάρια.
οι υπογράφοντες ανώνυμοι-αμφιλεγόμενοι bloggers

Δείτε Link
http://svouranews.blogspot.com
http://vatolakkiotis.blogspot.gr
http://www.sentra.com.gr
http://www.zougla.gr
http://www.kastoria.gr
http://deskastoria.blogspot.gr
http://www.totsarsi.gr
http://oladeka.blogspot.gr
https://fouit.gr
http://www.findkastoria.gr
http://kostarazi24.blogspot.gr
http://www.axortagos.gr
http://www.palo.gr
http://vatolakkiotis.blogspot.com

svouranews


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: