ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

SV Hellas: Η Ελληνική τραγωδία!!!

Πριν 18 μήνες η ελληνικής καταγωγής ομάδα, SV Hellas 94 Bietigheim, έκανε την έκπληξη και προβιβάστηκε στην έκτη υψηλότερη ποδοσφαιρική κατηγορία της Γερμανίας. 

Ο "κυανόλευκος" κόσμος έδειχνε ευοίωνος και λαμπρός, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά...

Η SV Hellas ιδρύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1994, όταν τα αμφότερα ελληνικά σωματεία της περιοχής, SV Panellinios Bietigheim και GSV Olympia Bietigheim, συγχωνεύτηκαν για να δημιουργήσουν μία νέα ομάδα και να συσπειρωθούν γύρο της. Όπερ και εγένετο. 

Τις ελληνικές ρίζες του τις έχει από το 1964, όντας ο παλαιότερος και ιστορικότερος σύλλογος με μεταναστευτικό υπόβαθρο στην περιοχή του Μπίτιχαϊμ. Το Bietigheim-Bissingen βρίσκεται 19 χλμ. βόρεια της Στουτγκάρδης και 20 χλμ. νότια της Χαϊλμπρόν, ενώ αριθμεί περίπου 50.000 κατοίκους. Ο σύλλογος αντιπροσωπεύει και έχει ως κύρια θεματική δραστηριότητα, την ενσωμάτωση μέσω του αθλητισμού στην κοινωνία.

Η ανοδική πορεία, από την χαμηλότερη τοπική κατηγορία μέχρι την Verbandsliga (6η κατηγορία), έλαβε ένα απρόβλεπτο και ξαφνικό τέλος. Με πολύ κόπο, χρόνο παρά χρόνο, ανέβαινε τις κατηγορίες, έχοντας ως κεφαλή έναν αξιόλογο πρόεδρο (Έλληνας επιχειρηματίας) που στήριξε και επένδυσε πάνω στην ομάδα. Αποκτήθηκαν παίκτες από ανταγωνίστριες ομάδες, δημιουργώντας ένα δυνατό ρόστερ. Αν και σε τοπική κατηγορία οι παίκτες πληρώνονταν, έβγαζαν έστω ένα χαρτζιλίκι, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες αυτών των κατηγοριών. Η τομή και η αλλαγή πλεύσεις στο ονειρεμένο "παραμύθι" έγινε τον Μάρτιο του 2013, όταν ο Έλληνας επιχειρηματίας και σύσσωμη η διοικούσα επιτροπή παραιτήθηκε και άφησε την SV Hellas ακέφαλη.

Επί μήνες οι "κυανόλευκοι" έμειναν χωρίς διοίκηση, με αποτέλεσμα να "δραπετεύσουν" οι σημαντικότεροι ποδοσφαιριστές. Κανείς δεν νοίαστηκε και ασχολήθηκε με αυτούς. Κανείς δεν βρέθηκε να πάρει πρωτοβουλίες και να φανεί υπεύθυνος για το αγωνιστικό τμήμα, εκεί όπου μερικούς μήνες πριν όλοι πανηγύριζαν και οι τοπικές εφημερίδες έγραφαν με θαυμασμό για το ελληνικό "θαύμα".


Αποτέλεσμα των διοικητικών αναταράξεων και της φυγής τις πλειοψηφίας των παικτών, ήταν ο υποβιβασμός στην Landesliga (7η κατηγορία). Η σεζόν 2013/2014 βρήκε τους "Ελληνες" με καινούρια διοικούσα επιτροπή, όμως με πολλά προβλήματα. Η καθυστέρηση στην οργάνωση του συλλόγου δεν άφησε περιθώρια να γίνουν μετεγγραφές, με αποτέλεσμα η ομάδα να απαρτίζεται κυρίως από νεαρούς και άπειρους αθλητές. Φυσικό επακόλουθο αυτού, η σιγουριά της τελευταίας θέσης του βαθμολογικού πίνακα, με 16 ήττες σε 17 ματς, 6-86 γκολ και έναν βαθμό συγκομιδή. Ένα ακόμα αρνητικό στατιστικό έχει να κάνει με την πιθανή χειρότερη πορεία ομάδες στην ιστορία της κατηγορίας. Ο κατώτερος απολογισμός συγκομιδής βαθμών χρονολογείται από την σεζόν 2003/04, όταν η TSV Schlechtbach κατάφερε να συλλέξει μόλις τρεις ισοπαλίες, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με τρεις βαθμούς! Ο επόμενος υποβιβασμός έχει ήδη διαγραφεί στον ορίζοντα, εκτός κι αν η "Ελλάς" με ένα ακόμα μεγαλύτερο θαύμα, διαψεύσει την νοημοσύνη και τη λογική...

Ο Γραμματέας Τύπου της Ποδοσφαιρικής Περιφέρειας Enz/Murr θυμάται: "Πριν λίγο καιρό περισσότερο από 500 φίλαθλοι επευφημούσαν την ομάδα στο αποφασιστικό παιχνίδι μπαράζ ανόδου (3-1 την VFR Aalen II). 

Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική". Όσον αφορά την υποστήριξη της κοινωνίας και τη βοήθεια άλλων ομάδων σημείωσε: "Οι ομάδες της ευρύτερης περιοχής δεν νιώθουν καμία απολύτως συμπόνια. Η χαρά και η ικανοποίηση της περιοχής είναι μεγάλη για τα όσα έχουν συμβεί στην SV Hellas". Αφορμή αυτής της στάσης έχουν σταθεί οι αμέτρητες και αλόγιστες μετεγγραφές παικτών. Η "Ελλάς" όσο μεσουρανούσε και απολάμβανε διοικητική σταθερότητα, δεν συμπεριφέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφήνοντας πίσω της καμένη γη λόγω της επενδυτικής της πολιτικής. 

Επομένως, η ομάδα του Κροάτη τεχνικού, Μάρκο Μάρκοβιτς, δεν μπορεί να βασιστεί και να ελπίσει σε βοήθεια γειτονικών συλλόγων!

Η μεγαλύτερη της επιτυχία, μετατράπηκε σε αληθινή τραγωδία...

sport103.gr
polispost.com

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: