ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Telegraph: Παγκόσμια συγκίνηση από την υπέροχη ομιλία της «ασχημότερης γυναίκας του κόσμου» [βίντεο]

Η Λίζι Βελάσκεθ από το Τέξας, είναι μία από τα μόλις τρία καταγεγραμμένα άτομα στον κόσμο που πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, το οποίο την εμποδίζει να πάρει βάρος και...
έχει προκαλέσει τύφλωση στο δεξί της μάτι της, Ωστόσο η 24χρονη, επαναπροσδιορίζει συνεχώς τι πραγματικά σημαίνει ομορφιά.

Οπως αναφέρει η Telegraph, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η κοπέλα έχει κάποια μορφή Νεογνικού προγηροειδούς συνδρόμου, μια κατάσταση που προκαλεί ταχεία γήρανση και απώλεια λίπους από το πρόσωπο και το σώμα, παρόλο που τρώει περίπου 60 μικρά γεύματα την ημέρα.

Ωστόσο, ο κόσμος είναι σκληρός και κατακρίνει ότι του φαίνεται διαφορετικό, έτσι άνθρωποι με λιγότερη κατανόηση έχουν εφεύρει απεχθείς ετικέτες για την κατάσταση της Βελάσκεθ.

Οταν ήταν στο λύκειο, η κοπέλα ανακάλυψε ένα βίντεο του εαυτού της στο YouTube , που είχε τον τίτλο «Οι πιο άσχημες γυναίκες στον κόσμο» και η ίδια είχε κερδίσει τον τίτλο παμψηφί.

Επρεπε λοιπόν να αποφασίσει εκείνη τη στιγμή αν θα σταθεί στα πόδια της, ή θα αφήσει τους cyber-bullies να ορίζουν τη ζωή της. Τελικά με την υποστήριξη της οικογένειας της, η Λίζι βρήκε τη δύναμη να αντιστρέψει το μίσος και την σκληρότητα του κόσμου.

Σε μια ομιλία πολύ συγκινητική ομιλία της στο TEDx δήλωσε δημόσια πως αποφάσισε να αναλάβει την ευθύνη της ζωής της σκοτώνοντας την αρνητικότητα με τη φιλοδοξία και καθορίζοντας τον εαυτό της με τους δικούς της όρους .

Οπως αναφέρει στην ομιλία της, αν κάποιος είναι αγενής μαζί της, αυτή απλά τους βάζει στην θέση τους και μάλιστα δήλωσε ότι είναι πολύ πρόθυμοι να πάει σε πρόγραμμα παρακολούθησης βάρους ως «παιδί-θαύμα».

Στη συνέχεια ζήτησε από το κοινό να σκεφτούν και οι ίδιοι τι είναι αυτό που τους ορίζει. Είναι η καταγωγή του;, οι φίλοι; η Οικογένεια; και μας υπενθυμίζει ότι, αν μπορούμε να βρούμε την ευτυχία μέσα μας και να γίνουμε οι οδηγοί της δικής μας ζωής , οι bullies πάντα θα χάνουν .

«Είχα μια πολύ δύσκολη ζωή, αλλά είμαι εντάξει» λέει η ίδια «Θα αφήσω τους στόχους μου και την επιτυχία μου και τα επιτεύγματά μου να με καθορίσουν, όχι την εξωτερική μου εμφάνιση».


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: