ΣΙΝΕ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Με κοινοτικά κονδύλια η βίλα του Μιχάλη Λιάπη; (Video)

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο «θόρυβος» από την σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη για πλαστές πινακίδες και ο πρώην υπουργός είναι και πάλι στο μάτι του κυκλώνα, αυτή την φορά γιατί καταγγελίες θέλουν την οικογένειά του να χρησιμοποίησε κοινοτικά κονδύλια την περίοδο...
1992-1993, προκειμένου να ανακαινίσει τη βίλα που έχει στο Μεγάλο Χωριό, στην Ευρυτανία. Τα συγκεκριμένα κονδύλια προορίζονταν για τουριστικούς ξενώνες, ωστόσο κανένας τουρίστας δεν... φιλοξενήθηκε ποτέ στην περιοχή.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η χρηματοδότηση για την μετατροπή της πολυτελούς οικίας εγκρίθηκε από την εταιρία «Ευρυτανία Α.Ε.». Σημειώνεται ότι από την εισαγγελία Καρπενησίου διώκονται για απιστία 18 μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου της Ευρυτανίας, που υπηρετούσαν μέχρι τα τέλη του 2010, γιατί παρείχαν παρανόμως εγγύηση προκειμένου η συγκεκριμένη εταιρία να λάβει δάνειο ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των διωχθέντων είναι και ο νυν βουλευτής της ΝΔ και πρώην νομάρχης Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος την περίοδο 1992-1993 ήταν διευθύνων σύμβουλος της «Ευρυτανία Α.Ε.». Τότε εγκρίθηκε από την εταιρία η κοινοτική χρηματοδότηση για την οικογένεια Λιάπη, με σκοπό την κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων στο σπίτι που βρίσκεται στο Μεγάλο Χωριό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής», πρώην στελέχη της εταιρίας καταγγέλλουν ότι ο Μιχάλης Λιάπης χρησιμοποίησε τη θέση του ως υφυπουργός Εμπορίου και ενέταξε την πολυτελή οικία – που ανήκε στη θεία του Βασιλική Λιάπη – σε κοινοτικό πρόγραμμα για την προώθηση του αγροτουρισμού, με στόχο την κατασκευή περίπου πέντε τουριστικών καταλυμάτων.

Το ποσό της επιχορήγησης άγγιζε τα 10 εκατ. δραχμές, καθώς για την κατασκευή κάθε δωματίου το πρόγραμμα επιχορηγούσε 2 εκατ. δραχμές. Παράγοντες της τοπικής κοινωνίας σημειώνουν ότι για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων θα έπρεπε να δοθεί τελική έγκριση από τον ΕΟΤ, προκειμένου να δοθεί και η τελευταία δόση της χρηματοδότησης, η οποία όμως δεν παραχωρήθηκε κατά τον τελικό έλεγχο των εργασιών.

Με τη μέθοδο αυτή ο Μιχάλης Λιάπης εξασφάλισε την πλήρη ανακαίνιση της πολυτελούς οικίας στην Ευρυτανία, η οποία του ανήκει κατά 50% όπως δηλώνει στο «πόθεν έσχες» που καταθέτει μετά το θάνατο της θείας του, Βασιλικής Λιάπη. Η αποκάλυψη του σκανδάλου αυτού έρχεται να προστεθεί στην προκλητική συμπεριφορά του πρώην υπουργού, που συνελήφθη να οδηγεί το πολυτελές τζιπ του με πλαστές πινακίδες, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

real.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: