ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Πρόστιμα στα πρατήρια καυσίμων από 1η Απριλίου

Τσουχτερά πρόστιμα, ύψους 100.000 ευρώ, αλλά και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας θα αντιμετωπίσουν από την 1η Απριλίου οι βενζινοπώλες που δεν θα έχουν συνδέσει έως τις ...

31 Μαρτίου τα συστήματα εισροών - εκροών των πρατηρίων τους με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι έλεγχοι αφορούν στα πρατήρια Αττικής και Θεσσαλονίκης (1ος κύκλος) που είχαν ήδη την υποχρέωση να συνδεθούν μετά τις 27 Αυγούστου 2013 αλλά για τεχνικούς λόγους καθυστερούσαν. Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι τελειώνει κάθε παράταση για τα πρατήρια αυτά.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει ότι έως τις 3 Μαρτίου οι εγκαταστάτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλα τα τεστ σύνδεσης, ώστε στις 31 Μαρτίου τα συστήματα εισροών -εκροών των πρατηρίων να είναι συνδεδεμένα on line με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας θα διεξάγονται στοχευμένοι έλεγχοι στα πρατήρια που κατά τις διασταυρώσεις διαπιστωθεί πως δεν συνδέθηκαν με την ΓΓΠΣ.

Στις περιπτώσεις πρατηριούχων που κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι λειτουργούν, διακινούν ή εμπορεύονται καύσιμο, μέσω αντλιών ή δεξαμενών που δεν έχουν περιληφθεί στο εγκατεστημένο σύστημα εισροών - εκροών, πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου.

enet.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: