ΣΙΝΕ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την Κοζανίτικη Αποκριά 2014!

Λίγες μέρες πριν την Τσικνοπέμπτη, συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Κοζάνης προκειμένου...
όλα να είναι έτοιμα για το δωδεκαήμερο γλέντι της Κοζανίτικης Αποκριάς καθώς και την υποδοχή ξένων επισκεπτών.

Οι εργασίες στο χώρο των Φανών, το στήσιμο της εξέδρας στην κεντρική πλατεία, οι τελευταίες πινελιές στον στολισμό της πόλης αλλά και δεκάδες οργανωτικές λεπτομέρειες των εκδηλώσεων βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Κοζανίτικης Αποκριάς θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης κ. Χάρη Γελαδάρη.

Στον φετινό του χαιρετισμό, που περιλαμβάνεται στο έντυπο πρόγραμμα που βρίσκεται στο τυπογραφείο, ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ, σημειώνει:

Ο καιρός έφτασε κι αρχίζει να μετράει ανάποδα. Σε λίγες μέρες οι Αποκριές μας θα ’ρθούν να “τσακώσν τ’ν κόχη”, όπως έλεγε η γιαγιά μου. Θα γωνιάσουν για δώδεκα μέρες στις καρδιές μας, ζωντανές και απείραχτες όπως παλιά. Τραγούδια, χάλκινα, ιστορίες απ’ τα περασμένα, γέλια και συγκίνηση γι’ αυτά που πέρασαν, ασπίδα γι’ αυτά που έρχονται.

Μαζί και ένα ποτήρι κρασί να “δένει” την παρέα θρυμματίζοντας τη μοναξιά και την απομόνωση. Για να μπεις και να τη ζήσεις δε χρειάζεται εισιτήριο, μόνο καρδιά ανοιχτή χρειάζεται. Και μετά, όλοι μαζί στο Φανό, στο καθαρτήριο της φωτιάς να ανοιγοκλείνουμε το μάτι στην άνοιξη που έρχεται, λες και τη βλέπουμε πρώτη φορά, ξανανιώνοντας τη φύση και τις ελπίδες μας.

Ίσως γι’ αυτό στην Κοζάνη, στον τόπο μας, να ευχόμαστε τις μέρες τούτες, Καλή Χρονιά. Συνέλληνες κοπιάστε να σας ευχηθούμε, η Αποκριά μας σας περιμένει.

kozanilife.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: