ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκινά η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση που έγινε ποτέ με Έλληνες και Αμερικάνους πιλότους στο Αιγαίο

Η μεγαλύτερη στρατιωτική αεροπορική άσκηση μεταξύ Αμερικής και Ελλάδος που θα εκτοξεύσει την αδρεναλίνη στα ύψη και θα γεμίσει το Αιγαίο με μαχητικά όλων των τύπων, θα ξεκινήσει σε...
24 ώρες από σήμερα. Παρόμοια δραστηριότητα δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν σε τέτοια κλίμακα.

Η Ουάσιγκτον στέλνει στη Σούδα δώδεκα F-15 με τους καλύτερους πιλότους που διαθέτει και μία ομάδα υποστήριξης που ανέρχεται στα 258 άτομα, προκειμένου να αντεπεξέλθει η αμερικανική αυτή δύναμη των στρατηγικών μαχητικών της σε ένα άκρως επιχειρησιακό περιβάλλον και να συνεκπαιδευτούν με το σύνολο των πιλότων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά το F-22 που διαθέτουν οι ΗΠΑ , το F-15 θεωρείται το «μακρύ και ισχυρό χέρι» της Αμερικής.

Τι περιλαμβάνει η συνεκπαίδευση
Οι επιχειρήσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σκληρές αερομαχίες , αποστολές προσβολής επίγειων στόχων, «σπάσιμο» εναερίου χώρου από την αντιαεροπορική ομπρέλα πολεμικών μονάδων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, εξουδετέρωση εχθρικής αεροπορικής δύναμης, αόρατη διείσδυση σε εχθρικό έδαφος και εξουδετέρωση στόχων , εναέριο ανεφοδιασμό των αεροσκαφών για παρατεταμένη παραμονή στον αέρα με στόχο τη διατήρηση του ελέγχου περιοχής και πολλά άλλα σενάρια .

Οι Έλληνες πιλότοι θα κληθούν για ακόμη μία φορά να αποδείξουν ότι δεν απέκτησαν τυχαία την καλή φήμη που έχουν.

Τα F-15 θα σταθμεύσουν στην αεροπορική βάση της Σούδας και θα χρησιμοποιηθούν οι όλες οι σύνθετες δυνατότητες που προσφέρει η μονάδα που διαθέτουν οι Αμερικανοι

Που θα γίνει
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι περιοχές όπου θα γίνει η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Αμερικανών είναι το Αιγαίο , η Πελοπόννησος και ίσως και η Στερεά Ελλάδα.

Από την ελληνική πλευρά θα χρησιμοποιηθεί όλο το δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας με όλους τους τύπους αεροσκαφών που διαθέτουμε. Επίσης θα υπάρξει και εμπλοκή μονάδων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Μετά την πρόσφατη άσκηση που έγινε στο Ισραήλ , όπου συμμετείχαν και Έλληνες πιλότοι οι οποίοι εντυπωσίασαν με τις δεξιότητες και την αντοχή που έχουν , το Αμερικανικό Πεντάγωνο έκρινε ότι είναι αναγκαία η συνεκπαίδευση των δύο Πολεμικών Αεροποριών.

Η Ουάσιγκτον θέλει οι Έλληνες πιλότοι που εκπαιδεύονται σκληρά σε όλο τη γκάμα των επιχειρήσεων με ειδική δεξιότητα στις αερομαχίες να σταθούν απέναντι στους πιλότους τους οι οποίοι να σημειωθεί ότι θα πετούν με ισχυρότερα μαχητικά από τα δικά μας.

Η συνεκπαίδευση θα διαρκέσει 18 μέρες.

Επίσης εκτός από τους Έλληνες πιλότους τις εντυπώσεις «έκλεψαν» στο Ισραήλ και οι μηχανικοί-τεχνικοί των αεροσκαφών που δουλεύοντας ατελείωτες ώρες είχαν πάντα σε διαθεσιμότητα τα F-16 που είχαμε στείλει στο Τελ-Αβίβ. Όλοι απορούσαν πως τόσο λίγο προσωπικό μπορούσε να ανταποκρίνεται σε τόσες πολλές απαιτήσεις. Κανονικά θα έπρεπε οι Έλληνες μηχανικοί που είχαν σταλεί στο Ισραήλ για υποστήριξη να ήταν εκατοντάδες για να ανταποκριθούν και να βγάλουν τόσες πολλές εξόδους.

Σίγουρα τη μεγάλη αυτή συνεκπαίδευση των Ελλήνων και Αμερικανών πιλότων θα ενοχλήσει τους στρατηγούς της Άγκυρας καθώς είναι ξεκάθαρη αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας μας.

Γιάννης Κοκκινίδης 
πηγή
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: