ΣΙΝΕ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αυστραλία: Προς απαγόρευση του καπνίσματος και στους υπαίθριους χώρους!

Όλα ξεκίνησαν με ένα πιλοτικό πρόγραμμα απαγόρευσης του καπνίσματος σε ένα δρόμο της Μελβούρνης και τώρα οι επισκέπτες θέλουν...
το μέτρο να επεκταθεί σε ολόκληρη την πόλη!

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι καταστηματάρχες, οι οποίοι όταν απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους έλεγαν ότι θα χρεοκοπήσουν, τώρα πιέζουν την κυβέρνηση να επεκτείνει την απαγόρευση και σε όλους τους υπαίθριους χώρους.

Το πιλοτικό πρόγραμμα για την απαγόρευση του τσιγάρου σε υπαίθριους χώρους εστιατορίων εφαρμόζεται έως τον Μάρτιο σε έναν δρόμο του δήμου της Μελβούρνης. Μέχρι στιγμής οι επισκέπτες φαίνεται να υποστηρίζουν σθεναρά την επιβολή του μέτρου, σε ολόκληρο το κέντρο.

Παράλληλα, έρευνα από τον δήμο σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στο κέντρο της πόλης έδειξε ότι οι επιχειρήσεις είναι υπέρ της αλλαγής και ζητούν η απαγόρευση να επεκταθεί, καθώς το κοινό προτιμά υπαίθρια καταστήματα όπου απαγορεύεται το κάπνισμα. Άλλωστε και τα καταστήματα που επιτρέπουν το κάπνισμα σε υπαίθριους χώρους τους, βλέπουν την κίνησή τους να περιορίζεται και λένε πως ο δήμος ή η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα.

toxwni.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: