ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μία διατροφή υψηλή σε φυτικές ίνες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου

Η κατανάλωση ψωμιού ή δημητριακών ολικής αλέσεως τρεις φορές την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου κατά το ένα πέμπτο, σύμφωνα με...
μία μεγάλη επιστημονική μελέτη.
Παραδόξως, ωστόσο, οι ερευνητές δεν βρήκαν «σημαντικές ενδείξεις» ότι η κατανάλωση περισσότερων οσπρίων, όπως τα φασόλια, τα μπιζέλια και οι φακές, ή μεγάλων ποσοτήτων φρούτων και λαχανικών "φρουρούν" τον οργανισμό από τον καρκίνο του εντέρου.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένων εμπειρογνωμόνων από το Imperial College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Λιντς, εξέτασαν προηγούμενες μελέτες που αφορούσαν σχεδόν δύο εκατ. ανθρώπους.

Αυτό που βρήκαν, είναι ότι υπάρχει μία ισχυρή σύνδεση μεταξύ μιας διατροφής που είναι πλούσια σε προϊόντα ολικής αλέσεως και της προστασίας κατά του καρκίνου του εντέρου.

Για την ακρίβεια, διαπίστωσαν ότι για κάθε 10 γραμμάρια ημερήσιας αύξησης της πρόσληψης φυτικών ινών, υπήρχε μία πτώση της τάξεως του 10% ως προς τον κίνδυνο εμφάνισης του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου.

Από το 1960 οι επιστήμονες εξέφραζαν τη θεωρία ότι οι φυτικές ίνες βοηθούν τη λειτουργία των εντέρων, προστατεύοντας τους ανθρώπους από τον καρκίνο του εντέρου. Οι προηγούμενες έρευνες, ωστόσο, δεν παρείχαν τα απαραίτητα στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτή την υπόθεση.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχουν «βιολογικά αληθοφανείς» εξηγήσεις για τα οφέλη που έχουν οι φυτικές ίνες στην καθημερινή διατροφή, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυλλικό οξύ καιμαγνήσιο, τα οποία και τα δύο έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

directNEWS.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: