ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε ο χορός του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας

Γλέντι μέχρι το πρωί, ευχάριστη ατμόσφαιρα και αυθόρμητο κέφι είχε «ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας» που έγινε το...
περασμένο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου (πάνω από 500 άτομα) στο κέντρο διασκέδασης «Σείριος» στο Μακροχώρι Βέροιας.

Ιδιαίτερα εντύπωση έκανε φέτος σε όλους η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας που έδωσε ζωντάνια στο χορό, ατελείωτο κέφι και πανέμορφες νεανικές παρουσίες.

Οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν με τους ήχους του κλαρίνου των Φώτη Καραβιώτη και Δημήτρη Παράσχου και την κρυστάλλινη φωνή του Γιώργου Μανέκα, όλοι τους Βλάχοι καλλιτέχνες σε μια πίστα που δεν άδειασε ούτε μια στιγμή της εκδήλωσης.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου κος Δήμητριος Πίσκος, τόνισε την ενεργή δράση και παρουσία του Συλλόγους στα δρώμενα της πόλης, κι ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την μεγάλη συμμετοχή τους, για ακόμη μια φορά, στις εκδηλώσεις του συλλόγου.

Ευχαρίστησε τους δωροθέτες-χορηγούς των δώρων του χορού που με μεγάλη προθυμία προσέφεραν τα 300 και πλέον δώρα.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χοροδιδασκάλους του συλλόγου για την πολύχρονη και αφιλοκερδή προσφορά τους στον σύλλογο, του κάθε τμήματος ξεχωριστά ως εξής: την Τασούλα Πίσκου για το «Α’ παιδικό τμήμα», την Αναστασία Μπουγιάκα για το «Β’ παιδικό τμήμα», τον Αντώνη Κουκουτέγο για το «τμήμα εφήβων», το «τμήμα γυναικών», το «τμήμα παραστάσεων», τον Σταμάτη Χρυσή και Γιάννη Πλιάτσικα για το «τμήμα ανδρών», και τον Τάκη Γεωργίου για το «τμήμα εκμάθησης της Βλάχικης Γλώσσας».

Όλα τα παραπάνω τμήματα χόρεψαν στην εκδήλωση, δείχνοντας δείγμα της σοβαρής και ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια στην Βλάχικη γλώσσα!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κος Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο κος Νικόλαος Τσαμήτρος αντιπρόσωπος της Δημάρχου, ο κος Χρήστος Πιτούλιας (Μάρης) Πρόεδρος του «Μεγάλου Μέρα», ο κος Δημήτριος Τσιαπάρας Πρόεδρος του «Μικρού Μέρα», ο κος Στέργιος Κύρτσος Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ημαθίας, ο κος Κωνσταντίνος Τζίμας Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κουμαριάς, και αντιπροσωπεία από την Θέρμη εκπροσωπώντας τον κο Στέλιο Γκιζάρη Πρόεδρο του «Συλλόγου Βλάχων Θέρμης Τριαδίου ο Άγιος Νικόλαος», η Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Νάουσαςκα Αρχοντούλα Τζιμουλίκου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η Ντόλιανη» κα Αγορίτσα Τζίμα, Εκπρόσωπος του Τουριστικού Ομίλου Σελίου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Νέων Νεοκάστρου, και αντιπροσωπεία του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης.

Η εκδήλωση κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες με παλιά παραδοσιακά Βλάχικα τραγούδια αφήνοντας άριστες εντυπώσεις σε όλους.

pliroforiodotis.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: