ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Δημοσκόπηση: Μπροστά ο Καμίνης - Ισοπαλία με Άρη στην παράσταση νίκης

Προβάδισμα με 20% για τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη προκύπτει από την πρώτη δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές, μετά την...
ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τον Δήμο Αθηναίων, που διεξήχθη από το ειδησεογραφικό site theTOC και την Metron Analysis.

Από την δημοσκόπηση όμως, προκύπτει και ένα ακόμα ενδιαφέρον εύρημα, αυτό του «γαλάζιου εμφυλίου», από τον οποίο φαίνεται να είναι ελαφρά πιο κερδισμένος ο Νικήτας Κακλαμάνης έναντι του Άρη Σπηλιωτόπουλου, που έρχεται τρίτος, με οριακό προβάδισμα του πρώτου (14% έναντι 13%).

Ακολουθούν στην τέταρτη θέση ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής (11%) και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10% -μια εικόνα, που προϊδεάζει για σκληρή μάχη ανάμεσα στους τέσσερις για το ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ακολουθούν οι: Νίκος Σοφιανός: 6%, Βασίλης Καπερνάρος: 5%, Γιώργος Αμυράς: 5%, Άλλος: 1%, Άκυρο-Λευκό: 3%, Αποχή: 3%, Αναποφάσιστοι: 7%, Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ 2%.


- Καμίνης 20%
- Κακλαμάνης 14%
- Σπηλιωτόπουλος 13%
- Κασσιδιάρης 11%
- Σακελλαρίδης 10%
- Σοφιανός 6%
- Καπερνάρος 5%
- Αμυράς 5%
- Αλλον 1%
- Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 7%

athina-e1392359519940
Παράσταση νίκης
Παρά το σαφές προβάδισμα Καμίνη, η παράσταση νίκης δίνει «ισοπαλία» ανάμεσα στο νυν δήμαρχο και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Τα ποσοστά και για τους δύο είναι 17%, και ακολουθούν: Ηλίας Κασιδιάρης με 13%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10%, Νικήτας Κακλαμάνης με 10%, «άλλος» με 3%. Το 30% δηλώνει ότι «δεν γνωρίζει/δεν απαντά». Υψηλή είναι και η πρόθεση συμμετοχής των ψηφοφόρων της Αθήνας στις εκλογές, καθώς το 87% δηλώνει ότι «σκέφτεται να πάει να ψηφίσει».

Θετικές - αρνητικές γνώμες
Ανεξαρτήτως πρόθεσης ψήφου, στις δημοτικότητες των υποψηφίων είναι ενδιαφέρον ότι οι αρνητικές και μάλλον αρνητικές γνώμες είναι πολύ υψηλότερες από τις θετικές για τους περισσότερους υποψηφίους.

Και εδώ, πάντως, προηγούνται ο Νικήτας Κακλαμάνης (με θετικές και μάλλον θετικές γνώμες 39%) και ο Γιώργος Καμίνης (39%). Στην τρίτη θέση είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 36%, στην τέταρτη ο Βασίλης Καπερνάρος και ο Γιώργος Αμυράς με 31% αμφότεροι και ακολουθούν ο Νίκος Σοφιανός με 25% και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 20%.

Η έρευνα της Metron Analysis διεξήχθη στο διάστημα 12-13/02/2014 σε δείγμα 801 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω, κατοίκους και ψηφοφόρους του Δήμου Αθηναίων.

newsbomb.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: