ΣΙΝΕ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" μίλησε η Αγνή Σμπόνια!!!

Στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση", της Δημόσιας Τηλεόρασης, συζητήσαμε για το πρωτογενές πλεόνασμα, την κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας και για τις επικείμενες Ευρωεκλογές κι Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η τοποθέτησή μου, σχετικά με τα τελευταία:

Όσον αναφορά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως ΠΑΣΟΚ αποφασίσαμε να μη δώσουμε χαρίσματα και να ξεφύγουμε από την παλαιοκομματική αντίληψη που δεν εκφράζει καθόλου τη νέα γενιά, χωρίς ωστόσο όμως να αφαιρούμε τις πολιτικές ταυτότητες. Σε αυτές τις εκλογές δεν μπορούν να μπαίνουν ψευτοδιλήμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. 
Η τοπική αυτοδιοίκηση μετά τις μεταρρυθμίσεις του Καποδίστρια και του Καλλικράτη πρεπει να διαχειρίζεται τα προβλήματα με προγραμματικούς όρους που αφορούν τον κάθε δήμο και την κάθε περιφέρεια. Άρα, στοχεύουμε στα καθαρά πρόσωπα που θα λύσουν τα καθημερινά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Οι εκλογές αυτές χρειάζεται να είναι εκλογές προγραμματικού λόγου και όχι φθηνών λαϊκισμών μνημονίου-αντιμνημονίου.

Για τις Ευρωεκλογές:
Από το Φθινόπωρο ως ΠΑΣΟΚ κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να ενώσουμε τον χώρο της Κεντροαριστεράς. 
Καταφέραμε, λοιπόν, να δημιουργηθεί ενόψει των ευρωεκλογών ενα σχήμα Ελιάς, όπου κάθε κόμμα ή κίνηση θα μπορεί να συμμετέχει αυτόνομα. Η τεχνική οργάνωση έχει προσδιοριστεί και περιλαμβάνει μια πολιτική Συνδιάσκεψη στις αρχές Μαρτίου, με την παρουσία του Μαρτιν Σουλτς, όπου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία εκλογής του ευρωψηφοδελτίου από τους πολίτες που πιστεύουν στη διακήρυξη της Ελιάς. 

Για πρώτη φορά ένα ευρωψηφοδέλτιο θα συγκροτηθεί με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, θα διαμορφωθεί το πολιτικό πλαίσιο για το πως πρεπει να προχωρήσουμε ως σοσιαλδημοκράτες για μια νέα Ευρώπη. 

Στο πλαίσιο αυτής της συνδιάσκεψης θα γίνει ανοιχτό κάλεσμα και όλοι όσοι πιστεύουν σε αυτό το ιδεολογικό πλαίσιο θα είναι ευπρόσδεκτοι. Η αξία αυτής της προσπάθειας είναι να υπάρξει μια νέα προοδευτική επιλογή για τον ελληνικό λαό.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: